Košarka

Gurović: Kariju treba podići spomenik

Gurović: Kariju treba podići spomenik
Foto: Youtube / Printscreen | Gurović: Kariju treba podići spomenik

​Proslavljeni srpski košarkaš Milan Gurović prokomentarisao je odlazak Svetislava Pešića sa mjesta selektora Srbije i tom prilikom poručio da se popularnom Kariju treba podići spomenik zbog svih zasluga. Takođe, jedno ime je posebno izdvojio kao najboljeg nasljednika na klupi "Orlova".

Vijest da Pešić napušta selektorsku poziciju snažno je odjeknula ovog utorka. Bronzana medalja na Olimpijskim igrama u Parizu stavila je pečat na drugi selektorski mandat čuvenog trenera, tokom kojeg je Srbija uzela i srebro na prošlogodišnjem Mundobasketu.

Zbog toga, ali ne i samo zbog toga, Gurović nema dilemu kako se treba odužiti čovjeku sa kojim je 2002. uzeo svjetsko zlato u Indijanapolisu.

"Kariju treba dići spomenik za sve što je napravio sa našom reprezentacijom", počeo je nekadašnji reprezentativac Srbije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sportal.rs (@sportalrs)

Zatim je još jednom potvrdio svoj stav.

"Ozbiljan sam potpuno, ne šalim se. Toliko je zadužio srpsku košarku, da mu se treba odužiti na pravi način. Kao i svim ostalim velikanima, Željku Obradoviću, Dudi Ivkoviću..." dodaje Gurović.

Licitacija imenima Pešićevog nasljednika je u punom jeku. Spominju se Saša Obradović, Saša Đorđević, Dušan Alimpijević, ali i Grk Dimitris Itudis.

U ovom momentu, Gurović bi šansu prije dao svojim bivšim saigračima.

"I sa Đorđevićem i sa Obradovićem sam bio saigrač, imaju zasluge i znanje. Mislim da neko od njih dvojice treba. A pošto je Đorđević već bio, možda treba Obradoviću dati šansu da nastavi taj niz medalja. Mada, siguran sam da ne bi pogrešili ni sa Đorđevićem ili Alimpijevićem", uvjeren je Gurović, prenosi "Sportal"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije