Košarka

Grujin: Propozicije su jasne, biće 20:0

Grujin: Propozicije su jasne, biće 20:0
Foto: Tanjug | Grujin: Propozicije su jasne, biće 20:0

BEOGRAD - Propozicije su sasvim jasne.

U ovakvim situacijama prvi sudija donosi sve odluke. Utakmica će sutra biti registrovana službenim rezultatom 20:0 i Zvezda je šampion, rekao je večeras direktor KLS Aleksandar Grujin. 

On je novinarima u Areni rekao da se sve informaciju dobijaju od prvog sudije i delegata i da ne zna zašto je zvanični spiker objavio da će se utakmica nastaviti sutra. 

"To nije smelo da se desi na štetu Partizana. Sve vreme sam bio u komunikaciji sa delegatom. Sve što je urađeno, urađeno je po propozicijama takmičenjima", istakao je Grujin i dodao da će biti organizovana predaja trofeja Zvezdi.

Podsjetimo, drugi meč finalne serije plej-ofa Superlige između košarkaša Partizana i Crvene zvezde definitivno je prekinut, a biće registrovan službenim rezultatom u korist crveno-bijelih 20:0. To praktično znači da je Zvezda slavila u seriji 2:0 i odbranila titulu prvaka Srbije. 

Do prekida je došlo nakon brojnih uvreda sa tribina, a zatim i gađanja košarkaša Zvezde tvrdim predmetima. Košarkaši Zvezde napustili su teren zbog uvreda koje su upućene sa tribina Milošu Teodosiću, Nemanji Nedoviću, Nebojši Čoviću i njihovim porodicama. 

Prilikom napuštanja Partizan je vodio 57:45, do kraja treće četvrtine je ostalo sedam minuta i 54 sekunde. Kasnije su teren napustile sudije i igrači Partizana. Poslije pauze od sat vremena i nakon što navijači Partizana nisu htjeli da napuste tribine meč je prekinut. Nezvanično,

Partizan nije htio da igra bez navijača. Međutim, kada je sala ispražnjena na teren su se vratili košarkaši Zvezde i sudije. Po pravilima su sačekali crno-bijele 15 minuta, a pošto se nisu pojavili sudije su odsvirale kraj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije