Košarka

Embid nije trenirao pred sudar sa Jokićem

Embid nije trenirao pred sudar sa Jokićem
Foto: Tanjug/AP | Embid nije trenirao pred sudar sa Jokićem

Znate onu priču, kreće euforija, svi pričaju o utakmici, duelu dva najbolja centra NBA lige, a onda sudija da znak da utakmice počne, a jedan od njih, onaj što mnogo više voli da priča, nestane.

Nema ga na spisku igrača, bude povrijeđen.

Kada bi tražili podatak koliko je puta propustio utakmicu sa Nikolom Jokićem u NBA ligi, potrajalo bi. Sigurno da naša subjektivnost čini da dodatno preuveličavamo ovu priču, ali defintivno da ima nečega, da Džoel Embid ume da se povuče sa borilišta. Ponovo bi mogao da pusti dobro poznati film, iako iz tabora Amerike stižu signli da će biti spreman.

Na posljednjem treningu pred polufinale, Embid nije trenirao. Prema informacijama koje su dostupne, Kamerunac sa američkim pasošem je doživio povredu skočnog zgloba tokom utakmice sa Brazilom. Zato je propustio trening pred utakmicu sa Srbijom, ali navodi se kako je u pitanju predostrožnost, kao i da će vjerovatno biti na raspolaganju Stivu Keru za večerašnji duel.

Ali, niko se ne bi iznenadio da ipak ostane na klupi, kao što je bio slučaj protiv Južnog Sudana. Prosječno je do sada bilježio 11 poena, dok je protiv Srbije stao na mizernih četiri poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije