Košarka

ESPN: Jokić najbolji na svijetu

ESPN: Jokić najbolji na svijetu
Foto: Tanjug/AP | ESPN: Jokić najbolji na svijetu

Jedna od najpoznatijih medijskih kuća na svijetu ESPN objavila je listu najboljih košarkaša svijeta, a odlučili su ovog puta da na vrh stave Nikolu Jokića, za razliku od prošle sezone kada je srpski as bio na drugoj poziciji.

ESPN je poznat po tome da su njihove liste uvijek izazivale mnogo pažnje u medijima, da su na vrh stavljali medijski popularnije igrače, pa tako ni Jokić prošlu sezonu nije završio na vrhu.

Ipak, sada su se stvari okrenule, a nakon trećeg MVP priznanja za košarkaša Denvera je i ESPN odlučio da prizna - Nikola Jokić je najbolji igrač u NBA ligi.

Nakon što je osvojio tri MVP trofeja u posljednje četiri sezone, Jokić ima šansu da postane legenda kao tek šesti igrač sa 4+ MVP nagrade. Uzimajući u obzir da su to uspeli samo Karim, Džordan, Rasel, Čembrlen i Lebron, lako je vidjeti zašto je Jokić trenutno najbolji na svijetu. Nedavna anketa GM-ova ga je stavila kao najboljeg dodavača i najpametnijeg igrača u NBA ligi, a od Jokića će se ove sezone možda očekviati i još više sa saigračima koje sada ima, ali to mu možda ni ne bude problem.

Iza njega slijede još dva igrača iz Evrope - Luka Dončić je na drugom, a Janis Adetokumbo na trećem mestu. Šej Gildžus Aleksander je četvrti, Džejson Tejtum peti, a listu završavaju Stef Kari, Lebron Džejms, Džoel Embid, Kevin Durent i Entoni Edvards.

(Sportal)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije