Košarka

Drama u Moskvi: Zvezda se vratila poslije -15, pa izgubila od CSKA

Drama u Moskvi: Zvezda se vratila poslije -15, pa izgubila od CSKA
Foto: KK Crvena zvezda | Drama u Moskvi: Zvezda se vratila poslije -15, pa izgubila od CSKA

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u prijateljskoj utakmici protiv CSKA Moskve rezultatom 94:92.

VTB kup u Moskvi je Zvezdu stavio u grupu sa CSKA Moskvom i Lokomotivom Kuban, dok se u drugoj grupi nalaze Uniks, Bešiktaš i Zenit.

Zvezda je poslije neizvjesne utakmice poražena od CSKA rezultatom 94:92 i to znači da će Moskovljani nakon drame zauzeti prvo mjesto u ovoj grupi.

CSKA je bio favorit pred početak meča, a podsjetimo da je Zvezda stigla u Rusiju bez Džoela Bolomboja, Rokasa Gedraitisa, Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića.

I pored tih nedostataka, izabranici Janisa Sferopulosa pružili su veoma dobar otpor ekipi CSKA koja je imala raspoloženog Aleksu Avramovića, ali i veoma opasne Mela Trimbla i Tonija Džekirija.

Kada pogledamo strijelce, vidjeli smo fenomenalnu partiju Uroša Plavšića koji je imao 21 poen, pet skokova i dvije asistencije, dok je toliko postigao i Ajzea Kenan sa još pet ukradenih lopti.

Ispratili su ih Ognjen Dobrić sa 12 poena, Luka Mitrović sa devet, odnosno Kalinić, Davidovac i Mekintajer sa po sedam postignutih poena.

Na drugoj strani, Melo Trimbl je bio najefikasniji sa 21 poenom i sjajan je bio srpski igrač i bivši as Partizana Aleksa Avramović sa 16 postignutih poena, dok je 14 imao Kasper Ver,devet9 Anton Astapkovič, a osam Toni Džekiri.

Što se same utakmice tiče, prve poene je postigao Melo Trimbl i onda Ajzea Kenan odgovorio trojkom i sve do četvrte četvrtine je to bilo jedino vođstvo Crvene zvezde na ovom meču, prenosi B92.

Lako se CSKA odlijepio jer je Zvezda bila jako loša u prvoj četvrtini i velikom serijom dolaze do 23:11 na kraju prve četvrtine, a onda slijedi trojka Kaspera Vera i čak 15 poena prednosti za Moskovljane.

Ovo je bila maksimalna prednost, a Zvezda je kako je vrijeme prolazilo uspijeva da smanjuje zaostatak i na poluvremenu dođe do 46:36 i minusa od 10 poena.

Iako je CSKA zadržao 10 poena prednosti pred početak četvrte dionice, Zvezda je pokazivala znake života zahvaljujući Mitroviću, Plavšiću i Kenanu, ali je i Kodi Miler-Mekintajer bio veoma dobar.

Uspjeli su igrači CSKA da zadrže prednost i da poslije velike drame pobijede, a samim tim i zadrže prvo mjesto u grupi, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije