Košarka

Crveno-bijelo veče u Areni

Crveno-bijelo veče u Areni
Foto: X/KK Crvena zvezda | Crveno-bijelo veče u Areni

Crvena Zvezda uspjela je da na domaćem terenu savlada ekipu Efesa rezultatom 97:83.

Crveno-bijeli nisu baš najbolje otvorili ovu utakmicu. Bilo je dosta nervoze, dosta neuobičajenih poteza koji, čini se, i nisu imali previše smisla u datim okolnostima. Ali na kraju prvog poluvremena, Sferopulos je učinio nešto što je čini se promijenilo dalji tok ove utakmice. Promijenio je pristup susretu.

Počeo je da igra sa trojicom bekova, sa trojicom igrača koji su mogli da naprave nešto od ničega. Uglavnom su to bili Jago dos Santos, Nemanja Nedović te jedan od Teodosića ili Nejpira.

Počelo je drugo poluvrijeme, a time je uslijedilo i buđenje Zevzdine mašine, a prije svega jednog važnog njenog dijela – Nemanje Nedovića. Srpski košarkaš je obilježio, prije svega, treću četvrtinu u kojoj je za sedam minuta provedenih na parketu postigao čak 14 poena. Bilo je u tom periodu nekoliko sumnjivih odluka sudijskog trojca, nekoliko Zvezdinih tehničkih grešaka, ali čini se da je to pokrenulo onaj već poznati inat i da je dodatno rasplamsalo atmosferu na tribinama koja je i pored toga bila na visokom nivou.

U ekipi domaćina najefikasniji je bio Nedović sa 23 poena, poslije njega Mitrović sa 19 te Jago sa 15, dok je dvocifreni u crveno-bijelom dresu još bio i Bolomboj koji je brojao do 13.

Ekipa Efesa, iako večeras dosta oslabljena i sa skraćenom klupom, imala je svoje adute, koji su se prije svega ogledali u Šejnu Larkinu koji je imao 21 poen, dok je Vil Klajburn zabilježio njih 17.

Ovo je 11. kolo Evrolige, a Zvezda je zabilježila svoju četvrtu pobjedu te se nalaze na skoru 4-7, dok turska ekipa je nešto bolja i ima pobjedu više.

Zvezdu prvo očekuje meč sa Cibonom u okviru ABA lige koji je na programu u nedjelju, a onda u srijedu 6.12. i put u Španiju gdje će se obračunati sa Valensijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije