Košarka

Crvena zvezda od velikog minusa do pobjede na startu Evrolige

Crvena zvezda od velikog minusa do pobjede na startu Evrolige
Foto: X/KK Crvena zvezda | Crvena zvezda od velikog minusa do pobjede na startu Evrolige

Crvena zvezda Meridianbet je u okviru 1. kola Evrolige kao gost savladala Pariz sa 80:77.

Beograđani su otvorili utakmicu trojkom Nikole Kalinića, a i u narednih nekoliko minuta su bili bolji te su došli do prednosti od 12:4. Ipak, domaćini su se vratili i preokrenuli, te su na prvu obaveznu pauzu otišli uz minimalnu prednost (18:17).

Ti Džej Šorts je na početku drugog kvartala povezao dvije uspješne realizacije, a na drugoj strani mu je uzvratio Nemanja Nedović, ali su Parižani nakon prvih 20 minuta svejedno imali +8 (43:35).

Nadir Kifi je u trećoj četvrtini pogodio za +13 (51:38) i činilo se da je momentum u potpunosti na strani francuskog predstavnika, no Zvezda je pronašla način da uzvrati i u odlučujućih deset minuta se ušlo uz neriješen rezultat (58:58).

Četvrta dionica je donijela neizvjesnu završnicu, u kojoj su se izabranici Janisa Sferopulosa bolje snašli. Kalinić je na pet minuta do kraja pogodio trojku sa zvukom sirene za 73:70, a Luka Mitrović je potom povećao na 75:70. Domaćini su uspjeli uvesti duel u penal završnicu, ali ne i doći do preokreta, pa je konačan ishod glasio 80:77 u korist Crvene zvezde Meridianbet.

Kod pobjednika, najefikasniji je bio Nedović sa 21 poenom, dok je na drugoj strani prednjačio Šorts sa 16, prenosi Meridian.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije