Košarka

Čović: Do kraja nedelje ili meseca ćemo imati novog selektora

Čović: Do kraja nedelje ili meseca ćemo imati novog selektora
Foto: Tanjug/AP | Čović: Do kraja nedelje ili meseca ćemo imati novog selektora

Novi predsjednik Košarkaškog saveza Srbije, Nebojša Čović ističe da je i dalje glavni cilj da Svetislav Pešić ostane selektor Srbije.

Čović je za N1 pričao da su razgovarali s Pešićem.

"Mislim da ćemo do kraja ove nedelje, najkasnije do kraja meseca imati selektora. Da li će to biti stari selektor, naše su nade i ideje da Kari ostane. Imali smo nekoliko sastanaka. I nastavićemo da razgovaramo. Mislim da Kari to može. Moramo organizaciono stvari da postavimo drugačije, da uz njega bude nekoliko mlađih trenera, da uče od njega i da mu pomažu. Dugo se razgovara zato što Kari ima 75 godina, ima druge prioritete. Ja da sam mogao, pregovarao bih sa njim tri meseca pred Olimpijske igre", rekao je Čović.

Pa je nastavio.

"Ali nisam mogao. On jeste rekao – novi predsednik, novi selektor. Ali i on ako bude selektor, biće novi selektor. On je završio jedan veoma uspešan period. On i ja se znamo veoma dugo, sarađujemo, sarađivali smo i sada u ovom njegovom mandatu. Možda nismo uvek mogli da damo sve igrače, ali mislim da smo sarađivali konstruktivno. Ja moram da imam drugo rešenje za ne daj bože, uvek imam drugo rešenje, ali sada ne mogu i neću da ga kažem. Meni je prioritet broj jedan Svetislav Pešić. Ako na kraju Kari kaže da neće, rešićemo. Sve ćemo stići skoro na vreme. Rezultat neće trpeti. Nama je potrebna jedna do dve pobede i mi smo se kvalifikovali".

Srbija naredni meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igra 21. novembra protiv Danske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije