Košarka

Borac i Široki počinju sezonu ABA 2 lige: Na startu je sve moguće

Borac i Široki počinju sezonu ABA 2 lige: Na startu je sve moguće
Foto: KK Borac WWin | Borac i Široki počinju sezonu ABA 2 lige: Na startu je sve moguće

Košarkaški klub Borac WWin iz Banjaluke novu sezonu ABA 2 lige otvara sutra gostovanjem u Ljubljani kod Ilirije.

Tim iz Slovenije je novajlija u regionalnom takmičenju u kojem "crveno-plavi" nastupaju već petu sezonu i zbog toga su blagi favoriti u ovom duelu.  

"Otvaramo sezonu ABA 2 lige protiv ekipe Ilirije u Ljubljani. Ilirija ima sličan sastav kao i mi, sa dva kvalitetna Amerikanca i nekoliko iskusnih igrača koji poznaju ovaj nivo košarke, kao i nekoliko mladih slovenskih reprezentativaca s potencijalom. Imamo određenih problema sa povredama Borisa Dragojevića i Stefana Simanića, ali se nadam da ćemo u Ljubljanu kompletni", kaže trener Banjalučana Marko Šćekić i dodaje.

"Iako Ilirija ima prednost domaćeg terena, to ne umanjuje naše šanse za pobjedu. S obzirom na to da je ovo prvi meč i da tek otvaramo sezonu, sve je moguće. Očekujem tešku utakmicu, ali vjerujem u našu pobjedu".

Kapiten Borca WWin Srđan Gavrić kaže da su iza njih kvalitetno odrađene pripreme koje treba pretvoriti u dobre rezultate.

"Nakon teškog i kvalitetno odrađenog pripremnog perioda očekuje nas početak prvenstva. Ekipa Ilirije je novajlija u ligi, međutim u svom rosteru imaju igrače koji su igrali nivo ABA 2 lige pa čak i nivo iznad. Polako se spremamo za utakmicu, nadam se da ćemo prenijeti zalaganje sa treninga, da će svi momci ostati zdravi do početka prvenstva i da ćemo doći do prve pobjede u sezoni koja bi bila izuzetno važna sa psihološkog aspekta jer nas očekuje more teških utakmica ali i zbog dizanja timskog duha", naveo je Gavrić.

Strateg Ilirije Stipe Modrić kaže da njegova ekipe tek treba da pokaže puni potencijal.

"Počinje takmičenje u ABA2  ligi za naš klub, prvi put. Prvi protivnik Borac je veoma mlada ekipa sa nekoliko iskusnih igrača. Slično kao i mi, igraju brzo, veoma agresivno. Nemamo mnogo informacija o njihovoj igri, jer još nisu počeli mečeve. Počeli smo sezonu osvajanjem nacionalnog šampionata, ali je naša igra još daleko od onoga što želimo i što smo u stanju da pokažemo. Momci su zdravi, svi se radujemo utakmici i nadamo se da će pobeda ostati u 'Tivoliju'", naveo je Modrić.

Osim duela Ilirije i Borca koji se igra od 18 časova, sutra će novu sezonu u regionalnom takmičenju početi i Široki TT Kabeli koji od 18 časova gostuje u Bitolju kod Pelistera.

FOTO Široki TT Kabeli
FOTO Široki TT Kabeli

"Ove sezone želimo biti konkurentni sa svim klubovima u ABA 2 ligi. Imamo puno novih igrača, i naša momčad je relativno mlada, tako da se još uvijek uigravamo. Što se tiče utakmice sa Pelisterom, očekujem neizvjesnu i nervoznu utakmicu jer su uvijek takve prve utakmice na početku nove sezone. Moramo parirati u skok igri, i pokušati nametnuti svoj ritam utakmice kakav nam odgovara. Nadam se da ćemo se u ovoj prvoj utakmici predstaviti u dobrom svijetlu", istakao je Ivan Velić, trener Širokog TT Kabeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije