Košarka

Beograd prvi favorit za domaćinstvo fajnal-fora Evrolige

Beograd prvi favorit za domaćinstvo fajnal-fora Evrolige
Foto: Facebook/KK Crvena zvezda | Beograd prvi favorit za domaćinstvo fajnal-fora Evrolige

Situacija se preokrenula u korist srpske prestonice, sada je Beograd prvi favorit za organizaviju završnog turnira Evrolige.

Grčki mediji saznaju da su druga dva kandidata za domaćinstvo turniea Barselona i Abu Dabi sada sa manjim šansama da dobiju organizaciju košarkaškog spektakla.

Do prije samo nekoliko dana, situacija je bila povoljnija po ova dva grada, dok je Beograd figurirao tek kao treći favorit.

U međuvremenu situacija je postala je jasnija.

Zbog obimnih radova na rekonstrukciji stadiona Barselone, kao i na "Blaugrani", postoji bojazan da oni neće biti završeni na vrijeme, pa je to i osnovni razlog zbog kojeg čelnici Evrolige ne vide katalonsku prestonicu kao najjačeg aduta u ovoj trci.

Sa Abu-Dabijem takvih problema nema, infrastruktura je na besprijekornom nivou, međutim problem je sama lokacija koja, prema ocjeni rukovodstva elitnog takmičenja, ne bi bila podesna za reku navijača, zbog kojih se, na kraju krajeva, i igra košarka.

Tako, u prvi plan je isplivao Beograd koji je u svakom trenutku spreman da ugosti najbolje ekipe Evrolige, što je već čini dva puta, 2018. i 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije