Košarka

Avramović: Vodili smo i grešili smo, ali najbitnije je da smo pobedili

Avramović: Vodili smo i grešili smo, ali najbitnije je da smo pobedili
Foto: Tanjug/AP | Avramović: Vodili smo i grešili smo, ali najbitnije je da smo pobedili

Košarkaški reprezentativac Srbije Aleksa Avramović izjavio je danas da je vjerovao u pobjedu svog tima protiv Australije u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Srbija se plasirala u polufinale OI, pošto je ranije danas u četvrtfinalu posle produžetka pobijedila Australiju rezultatom 95:90.

Srbija je na duelu sa Australijom napravila najveći preokret u istoriji ovog sporta na Olimpijskim igrama.

"Slomio sam se ceo, nisam mogao više. Mnogo smo utrošili energije, ne možete vi to da razumete. Na minus 24 smo gledali kako samo ubacuju, znali smo koliko su opasni. Prvi put u životu na minus 24 sam verovao, nijedne sekunde nismo gubili razum mi pamet. Duboko smo verovali jedni u druge. Bog nam je dao snage da pobedimo. Vodili smo i grešili smo, ali na kraju smo pobedili, to je najbitnije", rekao je Avramović novinarima u Parizu, prenosi Tanjug.

Avramović je izjavio da se izvinio australijskom košarkašu Danteu Eksumu zbog grubog prekršaja u finišu meča.

"Imam sjajan odnos sa njim. Bio sam jako umoran u tom trenutku, želeo sam da napravim faul, da uđe Vasilije Micić i nastavi sa energijom. Napravio sam jako grub faul, izvinjavam mu se na tome, bio je baš grub faul. To je život, pričao sam sa njim, sve je u redu", dodao je srpski košarkaš.

Srpski košarkaš Vasilije Micić je izjavio da je svaki igrač izvukao dodatnu energiju na meču protiv Australije.

"To je utakmica, takva su četvrtfinala, to su te eliminacione utakmice u kojima ako misliš da je sve gotovo u prvom poluvremenu nisi baš u prilici da pobediš, ali sva sreća da praktično svi imamo nekakvo takvo iskustvo, pa smo izvukli dodatnu energiju i odgovorili na pravi način. Možda smo mogli da dobijemo i bez produžetaka, ali meni je ovako čak i slađe. Gledaćemo Amerikance verovatno u hotelu, ja razmišljam da ko god dođe ti moraš da igraš protiv najboljih ako želiš najbolje, ko god bude došao trudićemo se da budemo najbolja verzija nas", rekao je Micić.

Srbija će u četvrtak u polufinalu OI igrati sa pobjednikom duela Brazil - SAD, koji je na programu večeras od 21.30 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije