Košarka

Anđušić sve bliže Dubaiju

Anđušić sve bliže Dubaiju
Foto: Facebook/KK Partizan | Anđušić sve bliže Dubaiju

Izvjesno je – po isteku ugovora sa Partizanom, Danilo Anđušić neće ostati u Humskoj, ali moguće je da će košarkaško putešestvije nastaviti u ABA ligi.

Sjajni šuter pregovara sa Dubaijem, saznaje Meridian sport. Novi ABA ligaš pravi tim sasvim ispočetka. Krenuo je od – temelja – za trenera je angažovao Juricu Golemca, pred kojim je sada zadatak da posloži tim. Važna kockica u tom mozaiku mogao bi da bude Danilo Anđušić.

Anđušić je u Partizan – treći put u karijeri – došao prije tri godine. Imao je velika očekivanja i sa crno-bijelima je osvojio titulu koja mu je nedostajala u prethodnim mandatima – onu u ABA ligi. U sezoni za nama u regionalnom takmičenju imao je prosjek od 9,3 peona, 1,3 skoka i 1 asistencije za 16 minuta u igri, dok je u Evroligi bilježio prosječno 5 poena, 1,1 skok i 0,6 asistencija za 13 minuta na parketu.

Bio je jedan od sedmorice igrača kojima su na kraju ove sezone istekli ugovori. Partizan se do sada zahvalio: Alenu Smailagiću, koji je već otišao u Žalgiris, Mateušu Ponjitki, Pi Džej Doužeru i Frenku Kaminskom. Bez ugovora još su: Uroš Trifunović, Džejlin Smit i Džejms Naneli, ugovore imaju Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Balša Koprivica i (zvanično) Bruno Kaboklo. Klub su pre isteka ugovora, ali sporazumno, napustili Kevin Panter (Barselona)  i Zek Ledej (Olimpija Milano).

Za sada je Partizan dobrodošlicu poželio trojici igrača: Vanji Marinkoviću, Ifeu Lundbergu i Frenku Nilikini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije