Fudbal

"Zmajići" porazom okončali kvalifikacije

"Zmajići" porazom okončali kvalifikacije
Foto: nfsbih | "Zmajići" porazom okončali kvalifikacije

Mlada U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu od Kipra sa 1:3 u susretu posljednjeg kola grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Utakmicu su pratili selektor „A“ reprezentacije Sergej Barbarez, sportski direktor Emir Spahić i njihovi saradnici Saša Papac, Ninoslav Milenković i Kenan Hasagić, kao i generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri između dva kaznena prostora, bez prilika za postizanje pogotka sve do 44. minuta. Tad se Muhamed Buljubašić oslobodio čuvara i sa ivice kaznenog prostora precizno šutirao za prednost mladih "zmajića". Samo minut nakon toga priliku su imali i Kiprani, ali je Nicolas Koutsakos pogodio prečku. U 2. minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena gosti oduzimaju loptu bh. defanzivcima i Koutsakos ovog puta pogađa mrežu za 1:1.

Drugo poluvrijeme bolje otvara selekcija Kipra i već u 47. Janis Satsias šalje loptu iza leđa Luke Damjanovića za 1:2. Isti igrač 20 minuta poslije postiže treći gol za gostujući tim. Mlada selekcija Bosne i Hercegovine je utakmicu završila sa 10 igrača jer je Admir Bristrić u 79. zbog prekršaja dobio drugi žuti karton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije