Fudbal

"Zmajice" poražene od Norveške

"Zmajice" poražene od Norveške
Foto: N/FS BiH | "Zmajice" poražene od Norveške

U Sportskoj dvorani u Istočnom Sarajevu su odigrane utakmice drugog kola grupe 2 glavne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu za žene.

Reprezentativke Bosne i Hercegovine poražene su od Norveške rezultatom 2:3.

U prvom poluvremenu Norvežanke su iskoristile svoje prilike i na odmor odlaze sa dva gola prednosti. Mrežu Nikoline Todorić pogađale su Hedda Meyer u 7. i Mari Vik u 13. minutu. U nastavku Meyer u 15. postiže autogol, a Mali Halginset 19. vraća prednost Norveške na dva razlike. Do kraja susreta bh. reprezentativke su nastojale da dođu do izjednačenja, ali su tek deset sekundi prije kraja meča uspjele da smanje zaostatak golom kapitenke Nikoline Vujadin iz penala.

„Žao mi je zbog negativnog rezultata jer smatram da smo mogle pobijediti ovu utakmicu. Imali smo dobre prilike i trebali smo ostvariti povoljniji rezultat. Čeka nas sada meč trećeg kola protiv Mađarske u kojem ćemo dati sve od sebe i pokušati da dođemo do pobjede“, rekla je reprezentativka Merima Alibašić.

U drugom susretu grupe Mađarska je pobijedila Bjelorusiju sa 6:0. Na tabeli Mađarska ima 6 bodova, Norveška i Bosna i Hercegovina po 3, dok je Bjelorusija bez bodova.

Treće kolo na programu je 19. oktobra u Istočnom Sarajevu. „Zmajice“ će se u 16 sati sastati sa Mađarskom, dok će u 20 biti odigran meč Norveška-Bjelorusija. Plasman u elitnu rundu kvalifikacija ostvariće samo prvoplasirana ekipa u grupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije