Fudbal

"Zmajice" najavile meč sa Srbijom: Vjeruju u dobar rezultat

"Zmajice" najavile meč sa Srbijom: Vjeruju u dobar rezultat
Foto: N/FS BiH | "Zmajice" najavile meč sa Srbijom: Vjeruju u dobar rezultat

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Selver Hodžić i reprezentativke Milena Nikolić i Melisa Hasanbegović, najavile su meč polufinala baraža za EURO 2025 protiv selekcije Srbije.

Meč Bosna i Hercegovina - Srbija na programu je sutra sa početkom u 14 sati u Trening centru N/FS BiH u Zenici.

Ulaz za publiku je slobodan.

„Iskoristili smo ovo vrijeme otkad smo se okupili da spremimo igračice i radimo na taktici. Analizirali smo dobro selekciju Srbije. Želimo da implementiramo našu viziju igre. Zadovoljan sam radom na treninzima. Igračice imaju dobru energiju i spremni smo za meč“, kazao je Selver Hodžić.

Pored igračica koje zbog povreda nisu dobile poziv, Marije Aleksić i Minele Gačanice, te Amele Kršo koja se oprostila od reprezentativnog fudbala, selektor je istakao da u prvom meču protiv Srbije neće moći da računa na Elmu Smajić zbog viroze, te na Enu Šabanagić koja ima žute kartone iz prethodnih utakmica.

„Srbija je jedna od najkvalitetnijih selekcija u našem regionu i mnogo ulažu u razvoj ženskog fudbala i reprezentacije. Individualno su odlične igračice i igraju u velikim klubovima. Tradicija je takođe na njihovoj strani, ali sve utakmice sa njima su bile neizvjesne osim posljednje. I mi imamo kvalitet i vjerujem da možemo da pobijedimo sutra, ali i u revanšu“, kazala je kapitenka Milena Nikolić i dodala:

„Marija Aleksić nažalost ima težu povredu i želim joj brz oporavak i da se što prije vrati na zeleni teren. Amela Kršo koja se oprostila od dresa reprezentacije će nam mnogo nedostajati i želim joj sve najbolje u životu i daljoj profesionalnoj karijeri“.

Melisa Hasanbegović očekuje kvalitetan meč.

"Naša je vizija da pokušamo ponoviti dobru igru koju smo prikazale protiv Portugala. Poznajemo se dobro i biće važno kako ćemo pristupiti sutra u prvih 20 minuta, i one i mi. Slični smo mentaliteti, igramo na sličan način. Nadam se da ćemo pobijediti sutra i ostvariti rezultat koji će nam biti dobra zaliha pred revanš u Staroj Pazovi“, istakla je Melisa Hasanbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije