Fudbal

Ibrahimović nazvao Pjanića, pa dogovorili spektakularan transfer

Ibrahimović nazvao Pjanića, pa dogovorili spektakularan transfer
Foto: Facebook/Miralem Pjanić | Zlatan Ibrahimović nazvao Pjanića, pa dogovorili spektakularan transfer

Kako stvari stoje, nakon što su mu propali transferi u Leganjes i Konyaspor, Miralem Pjanić bi mogao da se vrati u najvećem stilu.

Iskusni 34-godišnji vezista iz Bosne i Hercegovine je slobodan igrač nakon prekida saradnje sa Al Sharzahom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a navodno je na korak od potpisivanja ugovora sa Milanom.

Ipak, čak i ako se desi da Miralem Pjanić pojača ekipu Milana, neće moći da igra protiv Crvene zvezde 11. decembra u Italiji zato što je 3. septembra zatvoren prozor za registraciju igrača za Ligu prvaka.

"Calciomercatto" navodi da je Pjanić rješenje za najnoviji problem Milana pošto se desila neplanirana povreda u posljednji trenutak. Iskusan, slobodan, sa dugim stažom na najvišem nivou dok je igrao za Lyon, Romu, Juventus i Barcelonu, on je prvi pik Zlatana Ibrahimovića.

"Milan bi se mogao fokusirati na transfer Miralema Pjanića kako bi ublažio nedostatak na sredini terena nakon povrede Ismaela Benasera. U Milanu nemaju drugih opcija nego da se okrenu slobodnim igračima, a Pjanić je tu prvi pik", navodi italijanska štampa.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine bi se tako vratio u Evropu i to na mnogo viši nivo nego što se očekivalo. Biće zamjena na istoj poziciji za Radeta Krunića koji je prošle sezone otišao iz Milana, a sada je u Crvenoj zvezdi.

(Raport.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije