Fudbal

Žižović zvanično predstavljen: Nadam se jednoj finoj evropskoj priči (VIDEO)

Žižović zvanično predstavljen: Nadam se jednoj finoj evropskoj priči (VIDEO)
Foto: Dražan Pozderović | Žižović zvanično predstavljen: Nadam se jednoj finoj evropskoj priči (VIDEO)

Fudbaleri banjalučkog Borca počeli su pripreme za novu sezonu u kojoj ih očekuje veliki izazovi, prije svega ta Evropa, ali u nova iskušenja ulaze i sa novim šefom stručnog štaba.

Mladen Žižović novo je lice koje će pokušati "crveno-plavima" donijeti taj, dugo priželjkivani, evropski fudbal.

"Posebne emocije me vežu za Banjaluku. Velika čast i zadovoljstvo, ovo je klub gdje sam stekao mnogo prijatelja", započeo je Žižović.

A potom je spomenuo i Vinka Marinovića.

"Želio bih da se ovim putem zahvalim i Vinku Marinoviću na svemu što je uradio prošle sezone. Nadam se da moj stručni štab i ja možemo da nastavimo tim putem. Nadam se jednoj finoj evropskoj priči", naglasio je novi strateg kluba iz Platonove.

Banjalučani nemaju mnogo vremena na raspolaganju jer narednog mjeseca igraju kvalifikacije za UEFA Ligu šampiona. Osim u stručnom štabu, igrački kadar je u većini ostao nepromijenjen.

Međutim, pojačanja će svakako biti, a kao primat se ističe sredina terena.

"Pretrpjeli smo određene igračke gubitke na sredini terena. Zasigurno je da ćemo tu prvo gledati. U pregovorima smo sa nekoliko igrača, tako da će u narednom periodu sigurno biti novih igrača”, istakao je Žižović, pa je dodao:

"Kod novi igrača gledam - kvalitet, ambiciju i karakter, a ako moram da biram uvijek će presudni faktori biti karakter i ambicija."

Podsjećamo, "crveno-plavi" u ponedjeljak, 17. juna, putuju u slovenačko Zreče, a tokom pripremnog perioda u Sloveniji odigraće i tri kontrolne utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije