Fudbal

Žižović: Dominirali smo, poklonili smo Zrinjskom gol

Žižović: Dominirali smo, poklonili smo Zrinjskom gol
Foto: screenshot | Žižović: Dominirali smo, pokloniili smo Zrinjskom gol

Trener Borca Mladen Žižović istakao je da je zadovoljan onim što je njegov tim prikazao u remiju sa Zrinjskim u susretu šestog kola Wwin lige BiH.

 Zrinjski je dugo vodio golom Josipa Ćorluke, a na kraju je Đorđe Despotović donio Borcu bod.

"Mislim da je rezultat, hajde da kažem realan, kad pogledamo cijeli meč. Mi smo Zrinjskom poklonili prvi gol, mislim da smo bili apsolutno bolji protivnik u prvom poluvremenu, dominirali smo i iz jedne čiste, bezazlene situacije smo ih vratili u život i oni su poveli. Nije isto igrati kad vodite 1:0 i kada je 0:0", kazao je Žižović, dodavši:

"Naravno, mislim da bi utakmica možda otišla u našu korist da smo nastavili u tom ritmu, međutim, skupo smo platili tu pogrešku. Mislim da smo opet zaslužili da damo gol s obzirom na sve okolnosti i čestitam mojim igračima. Čestitam i Zrinjskom na fer i korektnoj igri, mislim da je utakmica bila iznad prosjeka kvaliteta Premijer lige BiH. To je moje mišljenje, možda griješim, i nije slučajno da Zrinjski i Borac imaju ovakve rezultate posljednjih godina".

Svi igrači koji su ušli sa klupe dali su doprinos postizanju izjednačujućeg gola.

"Malo smo zarotirali, promijenili sistem, pokušali sa trojicom pozadi. U tih nekoliko minuta smo ih možda i iznenadili. U toj jednoj situaciji, perfektna akcija, asistencija Ogrineca za Despotovića koji će nam puno značiti ove sezone. Njegove realizatorske sposobnosti su apsolutno poznate, potrebno je još da dođe na jedan nivo optimalne spreme i smatram da će svi igrači koji su došli ovo ljeto dati doprinos ostvarenju naših ciljeva", poručio je trener Banjalučana.

Istakao je da nije realno da sve svi igrači uklope jednakom brzinom i počnu igrati onako kako se očekuje.

"Nemoguće je to s obzirom na činjenicu da smo puno mijenjali ove sezone, pa smo puno mijenjali i na kraju prelaznog roka kako bi sve izgledalo onako kako bismo mi željeli. Trenerima uvijek treba vremena, mi tog vremena nažalost nemamo, počele su svake sedmice derbi utakmice, biće puno utakmica u nekom ritmu srijeda-subota. Mislim da ćemo poslije ove pauze ili eventualno poslije zimske pauze gledati onakav Borac kakav bismo mi svi željeli", kazao je Žižović za kraj.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije