Fudbal

Zirkze se već vraća u Italiju?

Zirkze se već vraća u Italiju?
Foto: Tanjug/AP | Zirkze se već vraća u Italiju?

Mančester junajted je uoči sezone doveo nekoliko velikih pojačanja, Leni Joro je plaćen 62 miliona, Manuel Ugarte 50, Matijas De Liht 45, Zirkze 42,5, daleko jeftiniji bio je Nuser Mazraui, koji je plaćen svega 15 miliona.

Upravo se od Zirkzea mnogo očekivalo, trebalo je Nizozemac da popravi efikasnost, videli su ga čelnici Junajteda kao gol mašinu. Ali, realnost je sasvim drugačija.

Mančester je tek 14. na tabeli Premijer lige, sa svega osam bodova iz sedam kola, sa svega pet postignutih golova. Jedan od tih pet pogodaka je i djelo Zirkzea, premalo za uložen novac.

Jeste Nizozemac igrao svaku od tih sedam utakmica, ali ni na jednoj nije na terenu bio od početka do kraja. I već su se pojavile informacije o tome da će Zirkze napustiti ''Old Traford'' i to u januaru.

Poslije dvije nevjerovatne sezone u Bolonji, čak i izborenog plasmana u Ligu šampiona sa ovim klubom, Zirkze je napravio iskorak u karijeri i preselio se u Junajted.

Kako sada stvari stoje, vrlo lako bi mogao da se vrati na Apeninsko poluostrvo. Plan Junajteda je da ga pošalje na pozajmicu, ni manje ni više nego u Juventus, koji je pokazao ozbiljno intresovanje da ga angažuje.

Čak je i sam Nizozemac insistirao da promijeni sredinu, a s obzirom na to da je na deset mečeva postigao tek jedan gol u Mančesteru, čini se da će mu čelnici kluba sa ''Old Traforda'' izaži u susret. Na obostrano zadovoljstvo.

Naravno, u Mančesteru aktivno traže zamjenu jednom od većih promašaja, a prvi pik je slovenački napadač Benjamin Šeško. Njegova klauzula prema nekim informacijama iznosi 65 miliona evra, što ne bi trebalo da predstavlja veliki problem za Junajted.

Sa druge strane, Juventus se sprema da proda srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića, čiji mandat u Torinu se očigledno bliži kraju. Na koju stranu će otići Vlahović ostaje da se vidi, a upravo bi on mogao u Premijer ligu. Odavno postoji, a sada je obnovljeno, interesovanje Arsenala.

(Sport klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije