Fudbal

Završeni kampovi N/FS BiH: Nove generacije na putu ka uspjehu

Završeni kampovi N/FS BiH: Nove generacije na putu ka uspjehu
Foto: N/FS BiH | Završeni kampovi N/FS BiH: Nove generacije na putu ka uspjehu

Kampovi za U-17 i U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine uspješno su završeni danas u Međugorju.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uspješno je završio petodnevni kamp za juniorske i kadetske selekcije, okupivši najperspektivnije mlade talente širom zemlje. Kroz dinamične treninge, edukativna predavanja i zajedničke aktivnosti, igrači su pokazali visoku motivaciju, predanost radu i želju za daljim razvojem, saopšteno je iz N/FS BiH.

Selektor U-19 selekcije Dubravko Orlović prenosi pozitivne utiske iz Međugorja:

„Ovo je naše finalno okupljanje prije kvalifikacionog turnira u Grčkoj. Obzirom da nismo imali dogovorene službene utakmice, ovaj period smo iskoristili da pozovemo sve potencijalne kandidate za kvalifikacijski ciklus i odigramo dva mača sa seniorskim ekipa Posušja i Goška iz Gabele. Sa nam su bili igrači koji su u proteklom periodu nastupali za našu U-21 selekciju i sigurno će nam donijeti dodatni kvalitet i konkurenciju. Svi momci su radili kvalitetno i profesionalno i na osnovu ove dvije utakmice i svega prikazanog u proteklih pet dana, odabrat ćemo najbolji sastav koji će ići u Grčku“, kazao je Dubravko Orlović.

Selektor U-17 reprezentacije Muhamed Džakmić ističe važnost kampa:

"Kao što je bilo i planirano, uspješno smo odradili tri treninga i odigrali dvije utakmice. Velika većina igrača odazvala se pozivu, a sve je proteklo prema planu. Dobili smo tri nova igrača na koje možemo računati u narednom periodu. Ipak, volio bih da smo imali priliku odigrati zvanične utakmice protiv drugih selekcija, kako bismo bolje procijenili naš trenutni nivo. Trenutno još nemamo jasnu sliku o našim mogućnostima“, kazao je Muhamed Džakmić.

Tokom kampa, mladi fudbaleri su, pored usavršavanja svojih vještina, učili o značaju zajedništva, discipline i profesionalnog pristupa igri. Ovi dani su bili i izazov i prilika da dokažu kako imaju potencijal da jednog dana postanu ponos bh. fudbala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije