Fudbal

Završena turneja Akademije Asmir Begović: Mozzart uz buduće golmane i u Sarajevu

Završena turneja Akademije Asmir Begović: Mozzart uz buduće golmane i u Sarajevu
Foto: Promo | Završena turneja Akademije Asmir Begović: Mozzart uz buduće golmane i u Sarajevu

Na centralnom kampu proteklog vikenda treniralo 40 budućih čuvara mreža.

Proteklog vikenda u Sarajevu je održan treći i ujedno završni kamp ovogodišnje ljetnje turneje Akademije Asmir Begović. Kao i na kampovima u Tuzli i u Kaknju kod Doboja, i za ove dvodnevne treninge vladalo je veliko interesovanje. Na stadonu NK Ozren u Semizovcu, na centralnom kampu ovogodišnje ljetne turneje, sa polaznicima su radili stručni treneri čuvene Akademije Asmir Begović. Na putu do sjajnih golmanskih karijera podrška je opet stigla od kompanije Mozzart. 

Foto: Promo
Foto: Promo

"Veliko hvala kompaniji Mozzart što su bili uz nas na svim kampovima ovogodišnje ljetnje turneje i što nam u kontinuitetu pružaju podršku u radu sa mladim golmanima širom naše zemlje. Činjenica da ova kompanija prepoznaje važnost ulaganja u perspektivne čuvare mreža puno nam znači, pa je Mozzart već godinama naš pouzdani partner", poručuje direktor Akademije i glavni trener Ibro Hodžić.

Sa više od 40 polaznika kampa na stadionu NK Ozren u Semizovcu posvećeno je radilo šest vrhunskih trenera Akademije Asmir Begović, kao i dva gostujuća trenera. Osim omladinaca iz Sarajeva, na kampu su trenirali budući čuvari mreža iz brojnih gradova širom naše zemlje, ali i mladi golmani iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke...

Foto: Promo
Foto: Promo

Tokom dva dana kampa, budući golmani su imali četiri specijalizovana treninga i kviz znanja po grupama, a zatim je uslijedila podjela diploma i zahvalnica.

"Kroz trenažni proces mogli smo da vidimo da se dosta djece prvi put susreće sa golmanskim treningom jer u svojim klubovima i školama fudbala nemaju trenera golmana, pa smo im se posebno posvetili. Bilo je i onih koji duže treniraju na našim kampovima i kod njih se vidi veliki napredak. Zato smo za najperspektivnije obezbjedili nagrade po završetku kampa", dodaje Hodžić.

Foto: Promo
Foto: Promo

I na finalnom kampu treninzi su bili fokusirani na individualni rad s polaznicima u grupama, razvoj i jačanje osnovnih golmanskih tehnika, kao i na sve zahtjeve modernog nogometa. 

Akademija, koju je prije pet godina u Sarajevu osnovao nekadašnji reprezentativac BiH i aktuelni član engleskog QPR Asmir Begović, osim u Bosni i Hercegovini, ima svoje ispostave u Engleskoj i Njemačkoj. Ponosni su na odličnu saradnju koju njeguju sa klubovima i trenerima širom Bosne i Hercegovine. U proteklom periodu organizovali su kampove u brojnim gradovima širom naše zemlje, gdje su radili sa trenerima i golmanima iz lokalnih klubova i iz prve ruke se uvjerili u njihov kvalitet i talenat.

Foto: Promo
Foto: Promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije