Fudbal

Zatvoren TV toranj u Štutgartu: Ko to špijunira Švajcarce?

Zatvoren TV toranj u Štutgartu: Ko to špijunira Švajcarce?
Foto: wh-p.ch | Zatvoren TV toranj u Štutgartu: Ko to špijunira Švajcarce?

Fudbalska reprezentacija Švajcarske za vreme Eura treniraće na stadionu "Gazi" u Štutgartu koji je smješten tik ispod televizijskog tornja, što je odmah podiglo mjere opreza.

Toranj je jedna od atrakcija tog dijela grada i dostupan je za svakoga ko plati 10.5 evra.

Svako, dakle, može da se popne i da uživa u pogledu, između ostalog i na sportski kompleks, što je za one najopreznije u Švajcarskom taboru odmah pobudilo brigu. Jer, postoji realna šansa da neko od predstavnika rivala Švajacarca u grupi, Škoti, Nijemci ili Mađari pošalju svog špijuna za vrijeme treninga tima Murata Jakina i zabilježi sve što se tamo dešava. Toranj je visok 217 metara i pruža savršen pogled na okolinu.

Bila bi to zaista idealna prilika da se skenira svaki detalj igre i postavka Švajcarske, koja inače prvi meč igra protiv Mađara.

U taboru Švajcarske su, naravno, imali u vidu tako nešto još kada su slali prvu izvidnicu, pa su sa domaćinima kompleksa preduzeli određene mjere koliko su bili u moći, da preduprijede eventualne "špijunske aktivnosti" rivala.

Nisu, naravno, uspjeli u namjeri da potpuno zabrane posejte tornju, ali su uspjeli da izdejstvuju da najviša platforma sa koje se pruža najbolji pogled na teren, bude nedostupna za posjetioce. To će sprečiti potencijalne "špijune" da krenu u akciju.

Ostaje im jedino da iz restorana prate trening Švajcarske, ali to će biti gotovo neizvodljivo jer se sam restoran nalazi na znatno nižoj tački i ne pruža tako dobar pogled na teren, a i obezbjeđenje restorana paziće budno na svake sumnjive aktivnosti gostiju.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije