Fudbal

Vlahović: Dobro se uklapam sa Motom

Vlahović: Dobro se uklapam sa Motom
Foto: Tanjug/AP | Vlahović: Dobro se uklapam sa Motom

Juventus nije osetio slast pobjede (niti proslavio gol) u protekla tri meča Serije A, a ovih dana se dosta govorilo i o srpskom napadaču Dušanu Vlahoviću, kog je šef stručnog štaba Tijago Mota izveo sa terena na poluvremenu remija bez gola protiv Napolija.

Iako se dosta polemisalo kako će to uticati na odnose 24-godišnjaka iz Zemuna sa 42-godišnjim Brazilcem, kao i sa saigračima i osobljem, Vlahović je nedvosmisleno dao do znanja da tu nema nikakvih trzavica u intervjuu za DAZN, koji je preneo Kalčomerkato.

"Dobro se uklapam sa Tijagom Motom, bolje dolazim do izražaja jer je taj stil više po mojoj meri. Ipak, kod mister (Masimilijana) Alegrija sam uvek bio dostupan i uvek rado izvršavao sve zadatke koje mi je tražio", uporedio je 190 cm visoki centarfor odnose sa bivšim i sadašnjim trenerom Juventusa.

Govorio je Vlahović i da Mota insistira na disciplini od njegovog dolaska u trofejni klub iz Torina, a osvrnuo se i na lične ciljeve.

"Ne postavljam sebi ograničenja, uvek podižem letvicu. Nikad nisam bio zadovoljan, čak ni u sezoni prelaska iz Fiorentine u Juventus, kad sam dao 24 gola. Uvek može bolje. Kad se stvari na terenu ne odigraju kako treba, postajem nervozan. Ipak, radim na tome da se lišim toga jer je beskorisno. Kako je rekao Đoković, ‘Moja najveća sposobnost je umeće brisanja grešaka'", citirao je Vlahović osvajača 24 gren slem titule.

Nekadašnji as Partizana osvrnuo se na trku za titulu sa Interom.

"Biće to dvoboj sa nama samima. Mnogo timova može da igra, pa je prerano reći ko nam je najozbiljniji takmac. Inter je bio najbolji tim čitave prošle godine, bez trunke sumnje, veoma su jaki. Ipak, ove godine će detalji presuditi ko će osvojiti prvenstvo", podvukao je Vlahović.

Juventus je odigrao tri uzastopne utakmice bez golova u domaćem šampionatu protiv Rome kao domaćin, na gostovanju Empoliju i protiv Napolija u Torinu. Ovaj post mogao bi da bude prekinut na gostovanju Đenovi iduće nedjelje.

Ipak, prošle sedmice su "bjankoneri" savladali PSV u prvom kolu Lige šampiona, a Vlahović je tu asistirao za gola Argentinca Nika Gonzalesa kojim je postavljen konačni rezultat – 3:1 (2:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije