Fudbal

Vitorija slavila 3:0: Zrinjski čeka nemoguća misija u Mostaru

Vitorija slavila 3:0: Zrinjski čeka nemoguća misija u Mostaru
Foto: MTA | Vitorija slavila 3:0: Zrinjski čeka nemoguća misija u Mostaru

Fudbaleri Zrinjskog poraženi su večeras od Vitorije Gimaraeš u prvoj utakmici plej-ofa UEFA Konferencijske lige koja je slavila sa 3:0.

Prvo poluvrijeme duela u Gimaraešu protekla je bez golova i već većih uzbuđenja. Imali su domaćini na startu šansu da ugroze gol gostiju baš kao i "plemići" u posljednjem minutu prvog perioda.

Međutim, tek što je otvoreno drugo poluvrijeme Portuglaci su prvi napad pretvorili u 1:0. Tiago Silva unio loptu u šesnaesterac Zrinjskog i uputio precizan pas ka Rikardu Mangasu kojem nije bilo teško da sa nekoliko metara matira golmana Marka Marića.

 

Nisu se izabranici Marija Ivankovića ni pošteno oporavili od šoka a već je na semaforu bilo 2:0. Opet je asistent bio Silva a ovaj put izveo je korner koji je glavom u gol pretvorio Toni Borevković.

 

I taman kada su svi mislili da je 2:0 konačan rezultat Portuglaci su stekli kapitalnu prednost za revanš u Mostaru pošto je u 88. minutu Žoao Mendeš postigao i treći gol za domaćina i sveo šanse Zrinjskog za prolaz na minimalan nivo.

Drugi meč je u naredni četvrtak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije