Fudbal

Vinko Marinović: Momci su dali sve od sebe

Vinko Marinović: Momci su dali sve od sebe
Foto: N/FS BiH | Vinko Marinović: Momci su dali sve od sebe

Mlada fudbalska U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine na stadionu „Grbavica“ poražena od Austrije sa 0:2 u okviru 6. kola grupe H kvalifikacija za EURO 2025.

Gosti su većim dijelom meča bili bolji tim na terenu, a to su krunisali sa dva pogotka Seidla u drugom poluvremenu.

„Želim prvo čestitati Austriji na zasluženoj pobjedi. Iako smo kroz utakmicu imali svoje prilike, nismo ih uspjeli realizovati. Momci su dali sve od sebe i pokušali ispuniti ono što smo od njih tražili, ali moramo imati na umu da smo imali malo vremena za pripremu novih stvari. Takođe, pružili smo priliku mnogim mladim igračima, što je bio jedan od naših glavnih ciljeva, da ih pripremimo za naredni kvalifikacioni ciklus koji nas očekuje sljedeće godine. Rezultat je, naravno, uvijek važan, ali s obzirom na vrijeme koje smo imali, zadovoljan sam onim što su momci pokazali“, kazao je selektor bh. nada, Vinko Marinović.

Utakmicu je prokomentarisao i reprezentativac Aleksandar Kahvić.

„Dali smo sve od sebe, iako imamo podmlađenu ekipu. Imali smo nekoliko dobrih prilika, ali moramo priznati da smo igrali protiv izuzetno kvalitetnog protivnika. Bez obzira na ishod, važno je da smo pokazali borbenost i da smo se trudili do samog kraja. Ova utakmica nam je donijela veliko iskustvo koje ćemo iskoristiti u budućim izazovima“, istakao je Kahvić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije