Fudbal

Veče Modrića i Ronalda, vratila se moćna Španija

Veče Modrića i Ronalda, vratila se moćna Španija
Foto: Tanjug/AP | Veče Modrića i Ronalda, vratila se moćna Španija

Večeras je nastavljena Liga nacija u najelitnijoj A diviziji.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske ostvarila je prvu pobjedu u Ligi nacija. Nakon poraza u Portugalu (1:2) Hrvati su večeras u Osijeku savladali Poljsku sa 1:0, a igrač odluke je bio Luka Modrić,

Vatreni su bili bolji rival, a terensku incijativu su krunisali u 52. minuti kada je sjajno iz slobodnjaka pogodio Luka Modrić. To je bio i konačan rezultat. U istoj grupi Portugal je nakon preokreta savladao Škotsku sa 2:1. Nevjerovatni Kristijano Ronaldo je pogodio u 88. minuti pogodio za 2:1. Predhodno je Fernandez pogodio za 1:1, a Škoti su dugo vodili golom Mektomineja. 

U drugoj utakmici grupe 4 u kojoj se nalazi i Srbija koja je danas poražena od Danske (0:2) Španija je kao gost pobijedila Švajcarsku sa 2:0. Nakon remija u Beogradu, prvak Evrope je stigao do prve pobjede do koje su došli zahvaljujući sjajnom startu utakmice. U 4. minuti je pogodio Joselu, a već u 13. minuti je bilo 2:0 nakon pogotka Ruiza.

Nadu Švajcarcima dao je Le Normand koji je u 21. minuti zaradio crveni karton. Brojčanu prednost na terenu domaći koriste u 41. minuti kada Zeki Amdouni smanjuje na 1:2. Ipak, u finišu drugog dijela Španija je uspjela postići još dva pogotka, prvo preko Ruiza (77), a zatim i Toresa (81)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije