Fudbal

Ukrajina pakuje kofere, Belgija nastavlja put dalje

Ukrajina pakuje kofere, Belgija nastavlja put dalje
Foto: Tanjug/AP | Ukrajina pakuje kofere, Belgija nastavlja put dalje

Ukrajina i Belgija sastale su se u Štutgartu kako bi odigrale posljednji meč u najneizvjesnijoj grupi na Evropskom prvenstvu, a duel je završen najnepopularnijim rezultatom – 0:0.

Belgijanci su željeli riješiti posao, kako se ne bi doveli u situaciju da strepe, ali Romelu Lukaku i društvo nisu imali rješenja za Anatolija Trubina.

S druge strane, Ukrajinci su imali plan da ne prime gol, a onda u finišu probaju doći do pogotka i pobjede. Međutim, nisu uspjeli te je tako za njih ovo prvrenstvo završeno.

Utakmica je završena bez golova, po sreću Belgije koja ide u narednu rundu, a Ukrajina ipak ispada sa čak 4 osvojena boda sa posljednje pozicije, zbog slabe gol razlike.

Dva remija i samo dva gola donijele su nam utakmice trećeg kola grupe E Evropskog prvenstva. Pored Ukrajine i Belgije svoju utakmicu remizirale su i Slovačka i Rumunija 1:1.

Nakon ovih rezultata, plasman u narednu rundu izborili su Rumunija (4), Belgija (4) i Slovačka (4), dok kući idu Ukrajinci, koji su također imali četiri boda, ali uz lošiju gol razliku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije