Fudbal

Udineze poslije preokreta lider Serije A

Udineze poslije preokreta lider Serije A
Foto: Tanjug/AP | Udineze poslije preokreta lider Serije A

Malo ko je ovo mogao da očekuje, ali se ipak desilo. Udineze je lider Serije A poslije četiri odigrana kola.

''Zebre'' su se popele na prvu poziciju posle ludog preokreta na gostovanju Parmi – 3:2.

Imao je domaćin prednost od dva gola prednosti, međutim, uspjeli su gosti da se vrate u meč, a potom preko Tovana dođu do vrijedna tri boda.

Parma je ponovila sličan scenario kao protiv Napolija, kada je imala pobjedu u džepu, međutim, crveni karton ju je opet koštao i na kraju je ostala bez bodova. A krenulo je kao iz snova za ''Mljekadžije'', koji su upravo dobili ovaj nadimak po kravi koja donese punu kofu mlijeka, a onda je slučajno udari i prospe. Tako je ukratko izgledao ovaj susret za klub sa Enio Tardinija.

Enriko del Prato je doveo u prednost domaću ekipu poslije dva minuta igre, a pred kraj prvog dijela je rezultat povisio Boni.

Ipak, trgao se tim koji predvodi Kosta Runjaić u drugom poluvremenu i Luka je već u 49. minutu smanjio zaostatak. Dvadetesetak minuta kasnije na scenu je stupio Tovan. Francuz je prvo poravnao rezultat, a potom donio totalni preokret ''Zebrama'' u 77. minutu.

Malo prije toga je Parma ostala sa igračem manje, pošto je Keita zaradio drugi žuti karton i automatsko isključenje, pa je Udinezeu posao malo bio olakšan da dođe do trijumfa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije