Fudbal

UEFA odobrila povratak navijača Dinama na tribine

UEFA odobrila povratak navijača Dinama na tribine
Foto: GNK Dinamo | UEFA odobrila povratak navijača Dinama na tribine

Dinamovi navijači mogu ponovno prisustvovati gostujućim utakmicama u evropskim takmičenjima, saopšteno je iz zagrebačkog kluba.

Iz Dinama su objavili kako su od UEFA-e dobili dopuštenje da njegovi navijači prisustvuju utakmicama u gostima.

„GNK Dinamo zaprimio je dopis UEFA-e u kojem je krovna nogometna organizacija dopustila da naši navijači od ove sezone ponovno prisustvuju gostujućim utakmicama u europskim natjecanjima. U svom dopisu UEFA je ocijenila Operativni sigurnosni plan koji je klub dostavio značajnim napretkom u koordiniranju s navijačima na gostujućim utakmicama, ali je naglasila kako planiraju posebno nadgledati ponašanje navijača obzirom na prijašnja događanja“, saopšteno je iz Dinama.

„GNK Dinamo apelira na sve svoje navijače da se u ovoj sezoni suzdrže bilo kakvih neprimjerenih i nedopuštenih radnji i ponašanja diljem Europe i da budu prava potpora igračima kao što su to bili u završnici prošle i na početku ove sezone u domaćim utakmicama. Želja nam je da nogometnim svijetom ponovno kruže scene navijačke dominacije kao što je to bilo proteklih sezona u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Scene sa San Sira, Stamford Bridgea, Red Bull Arene u Salzburgu itd. neka budu primjer za ovu sezonu“, dodaju iz kluba.

Istakli su da će o detaljima prodaje ulaznica za nadolazeću utakmicu plej ofa UEFA Lige prvaka protiv Karabaga u Baku klub naknadno obavijestiti navijače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije