Fudbal

UEFA EURO 2024: Poljska – ''Posljednji'' ples Roberta Levandovskog

UEFA EURO 2024: Poljska – ''Posljednji'' ples Roberta Levandovskog
Foto: X/Łączy nas piłka | UEFA EURO 2024: Poljska – Posljednji trzaj Roberta Levandovskog

Poljska je završila na trećem mjestu iza Albanije i Češke u Grupi D, tako da je njihova borba za peto uzastopno Evropsko prvenstvo otišla u plej-of.

Ekipa Michała Probierza je nadovezala dobar polufinalni uspjeh protiv Estonije tako što je rezervisala prolaz u Njemačku pobjedom protiv Velsa u raspucavanju poslije 120 minuta bez golova u Kardifu.

Michał Probierz je preuzeo kontrolu nad Poljskom u septembru 2023. nakon uspješnog perioda na čelu tima do 21 godine. Vezista Ruh Chorzovom i Gornik Zabrze, igrao je u inostranstvu u Njemačkoj, a bio je poljski trener godine za 2010. nakon što je vodio Jageloniju iz Bjalistoka do trijumfa u Kupu Poljske 2009/10, trofej koji je ponovo osvojio sa Krakovijom deset godina kasnije.

Kada se spomene reprezetnacija Poljske ne može da se izostavi ime njihove ubjedljivo najveće zvijezde – Roberta Levandovskog. Kapiten, igrač sa najviše utakmica i najbolji strijelac svih vremena, Levandovski je talisman ove reprezentacije. Jedan od najboljih napadača u svjetskom fudbalu u protekloj deceniji, on će svoje četvrti EURO igrati u poznatom okruženju, nakon čarolija koje je priredio u dresovima Dortmunda i Bajerna.

Statistički podaci

Najviše nastupa za Poljsku ima kapiten Robert Levandovski koji je upisao 11, dok je u sekciji golova takođe njegovo ime vodeće. Psotigao je pet pogodatak za svoj nacionalni tim.

Poljska se nalazi u Grupi D sa Nizozemskom, Francuskom i Austrijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije