Fudbal

UEFA EURO 2024: Engleska – Is it (finally) coming home?

UEFA EURO 2024: Engleska – Is it (finally) coming home?
Foto: Facebook/England football team | UEFA EURO 2024: Engleska – Is it (finally) comig home?

Engleska se kvalifikovala na Evropsko prvenstvo po deveti put u posljednjih deset izdanja turnira poslije pobjede od 3-1 protiv Italije na ''Vembliju'' 8. kola.

Sautgejt će se nadati da će biti bolji nego prošli put, kada su izgubili Finale EURO 2020 od Italiju na penale i to na ''Vembliju'' iako su prvi poveli u tom okršaju.

Geret Sautgejt je bio trener prvog tima Engleske – u početku na privremenoj bazi – od septembra 2016. Bivši centralni bek Kristal Palasa, Aston Vile i Midlzbroa, koji je pobijedio 57 utakmica za svoju reprezentaciju, pridružio se Fudbalskom savezu 2011. godine, prvobitno kao šef razvoja elite prije nego što je dvije godine kasnije preuzeo mjesto trenera do 21 godine.

I pored, ruku na srce, solidnih rezultata na klupi Engleske Sautgejt ima jako mali broj pristalica njegovog lika i djela te priče o njegovom odlasku ne prestaju.

Statistički podaci

Najviše nastupa za Engleze imaju Geri Nevil i Heri Kejn i to po 11, ali poslije ovog turnira u Njemačkoj sigurno je da će se jedan izdvojiti na vrhu, a to je napadač Bajern Minhena.

Kada su u pitanju golovi, tu još primat drži Alan Širer sa sedam datih pogodaka.

Engleska se nalazi u Grupi C sa Slovenijom, Danskom i Srbijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije