Fudbal

UEFA EURO 2024: Belgija – Mogu li ''Đavoli'' da odrade đavolski dobar posao?

UEFA EURO 2024: Belgija – Mogu li ''Đavoli'' da odrade đavolski dobar posao?
Foto: Tanjug/AP | UEFA EURO 2024: Belgija – Mogu li ''Đavoli'' da odrade đavolski dobar posao?

Belgija je, precizno rečeno, 13. oktobra pobijedila svog glavnog rivala iz Grupe F Austriju sa 3-2 i na taj način potvrdila svoje mjesto na trećem uzastopnom EURO – u i to u svojoj prvoj kampanji pod Tedeskom.

''Crveni đavoli'' su bili četvrtfinalisti na posljednja dva evropska turnira, ali nisu uspjeli da napreduju iz grupne faze u finalu Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Dominiko Tedesko je imenovan za nasljednika Roberta Martineza u februaru 2023. Italijansko-njemački trener je ranije vodio Šalke, Spartak Moskvu i Lajpcig.

Kao glavno ime na ovom spisku Belgije ne može se zaobići Kevin de Brujne. Motor i pogon Mančester sitia već dugi niz godina, a isto to se može reći i kada je u pitanju reprezentacija Belgije. Uprkos brojnim propuštenim utakmicama zbog povrede u ovoj sezoni, De Brujne je ipak bio na drugom mjestu na listi asistencija u Premijer ligi i ove sezone. Takođe, on je među deset najboljih belgijskih strijelaca u istoriji, pošto je predstavljao svoju zemlju na pet velikih turnira, uključujući poslednja dva EURO – a.

Statistički podaci

Najviše nastupa imaju Romelu Lukaku i Tibo Kurtoa koji su ubilježili po 10. Poznato je da Kurtou nećemo imati priliku da gledamo s obzirom na određena neslaganja sa Tedeskom.

Kada se spomenu golovi, najviše puta je loptu iza golmanovih leđa poslao Romelu Lukaku koji je to uradio šest puta.

Belgija se nalazi u Grupi E sa Ukrajinom, Slovačkom i Rumunijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije