Fudbal

U susret Interu: Martinez i Tiram najveća prijetnja Zvezdi

U susret Interu: Martinez i Tiram najveća prijetnja Zvezdi
Foto: FK Crvena zvezda | U susret Interu: Martinez i Tiram najveća prijetnja Zvezdi

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju Interu u utorak od 21 čas, u okviru drugog kola novog formata Lige šampiona.

I pored toga što su oba tima kroz istoriju postojanja skoro stalni učesnici evropskih takmičenja, sudbina ih je spojila samo u dva navrata.

Odmerili su snage Zvezda i Inter u četvrtfinalu Kupa šampiona u sezoni 1980/81, a prvi meč je odigran na “Đuzepe Meaci”. Završen je rezultatom 1:1, a pogodak za Zvezdu je postigao Srebrenko Repčić.

Ipak, Zvezda nije uspjela u revanšu da odgovori, te je na punoj Marakani Inter zabilježio trijumf minimalnim rezultatom, a strijelac jedinog gola na utakmici bio je Muraro.

Kada je riječ o novom duelu ova dva tima svi navijači Zvezde će prvu utakmicu dvomeča moći da gledaju u direktnom prenosu na Areni Premium 1. Zbog zabrane dolaska navijača Zvezde na utakmicu beogradski klub je odlučio da na atletskoj stazi postavi veliki video bim, a svi zainteresovani će moći meč protiv italijanskog šampiona da gledaju na zapadnoj tribini. Ulaz je besplatan.

Kada je riječ o formi crveno – bijeli iza sebe imaju gotovo perfektan start sezone, a do sada su zabilježili samo dva poraza. Jedan od Bode Glimta, koji je Zvezda lako preboljela trijumfom u Beogradu i plasmanom u Ligu šampiona, dok joj je drugi nanijela Benfika na premijeri u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju - 1:2. U domaćem prvenstvu u deset odigranih utakmica Zvezda ima devet pobjeda i samo jedan remi, a u prošlom kolu je bila bolja od Železničara iz Pančeva rezultatom 2:1.

Inter je sa druge strane trenutno četvrtoplasirani tim Serije A sa 11 osvojenih bodova u šest odigranih utakmica. Seriju od tri meča bez trijumfa prekinuo je šampion Italije upravo u prošlom kolu pobjedom nad Udinezeom rezultatom 2:1. Prebrodili su tako “neroazuri” poraz od najvećeg rivala samo kolo ranije. U Ligi šampiona su u premijernom meču odoljeli jednom od glavnih favorita za osvajanje ovog takmičenja, ekipi Mančester Sitija.

Trener Intera - Simone Inzagi najčešće koristi formaciju 3-5-2, a na golu se nalazi iskusni Švajcarac Jan Zomer. Bedem ispred njega u defanzivnoj liniji drže Jan Bisek, Frančesko Aćerbi i Alesandro Bastoni. Na bokovskim pozicijama deluju Federiko Dimarko na levom, odnosno Denzel Damfris na desnom krilu. Glavnu sponu sa najisturenijim igračima drže Piotr Zielinski, Hakan Čalhanoglu i Davide Fratezi, dok se na toj poziciji može naći i Henrik Mhitarijan. Najopasniji po gol crveno – bijelih biće Lautaro Martinez i Markus Tiram. Opcije na klupi su još i Mehdi Taremi, Stefan De Fraj, Hoakin Korea, Benjamin Pavar, Mateo Darmijan i Marko Arnautović.

Glavni sudija biće Feliks Cvajer. Pomoćnici su Robert Kempter i Kristijan Dic. Četvrti sudija je Florijan Badštubner. VAR: Bastijan Dankert i AVAR: Benjamin Brand

U utorak još igraju, od 18.45: Salzburg – Brest i Štutgart - Sparta Prag, od 21 Arsenal – PSŽ, Barselona - Jang Bojs, Bajer Leverkuzen – Milan, Borusija Dortmund – Seltik, PSV – Sporting i Slovan - Mančester Siti.

U srijedu se sastaju Đirona – Fajenord, Šahtjor – Atalanta, Aston Vila – Bajern, Benfika - Atletiko Madrid, Dinamo – Monako, Lil - Real Madrid, Liverpul – Bolonja, Lajpcig – Juventus i Šturm - Klub Briž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije