Fudbal

Turska vodi na poluvremenu, Akajdin heroj

Turska vodi na poluvremenu, Akajdin heroj
Foto: Tanjug/AP | Turska vodi na poluvremenu, Akajdin heroj

Nizozemska i Turska srele su se na “Olimpijskom stadionu” u Berlinu kako bi odigrale četvrtfinale Evropskog prvenstva, a prvo poluvrijeme prošlo je u znaku Turaka.

Već u prvoj minuti ’’lale’’ je imala šansu kada je Memfis Depaj ušao u kazneni prostor i uputio udarac, ali je lopta otišla preko gola. Definitivno su na početku Holanđani u potpunosti kontrolisali igru, a najveći pritisak bio je na zadnju liniju Turaka.

Dobro se transformisala Turska u napadu, Salih Ozčan je u 11. minutu došao do lopte i probao da ugrozi Barta Verbrugena sa nekih 18 metara, ali je gađao preko gola.

U 15. minutu imao je Kodi Gakpo šansu i bio je u skoku, ali se sudario sa štoperom turske reprezentacije, a u 22. minutu imala je Turska priliku kada je iznudila korner. Arda Guler izveo je udarac iz ugla, ali siguran je bio Verbrugen, piše Meridian sport.

Hakan Čalangolu je u 32. minutu nabacio loptu u šesnaesterac iz slobodnog šuta, centaršut je bio dobar, ali je golman izašao i presjekao mu loptu.

Guler je uputio izvanredan centaršut u šesnaesterac gdje se Samet Akajdin visoko podigao i zakucao loptu od prečku u gol za 1:0 za Nizozemce.

Promjena nije bilo i ekipe su na odmor otišle vođstvom Turske 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije