Fudbal

Tuča nakon utakmice Hrvatske i Poljske, privedeno nekoliko desetina navijača

Tuča nakon utakmice Hrvatske i Poljske, privedeno nekoliko desetina navijača
Foto: Borna Jaksic Pixsell | Tuča nakon utakmice Hrvatske i Poljske, privedeno nekoliko desetina navijača

Hrvatska policija privela je nekoliko desetina navijača nakon fudbalske utakmice koju je domaćin u Osijeku odigrao sa reprezentacijom Poljske, a povrijeđeno je šest osoba.

Policija je saopštila da je nakon utakmice nekoliko desetina stranih navijača prvo napalo domaće, a zatim se sukobilo s policijom.

Dvije reprezentacije igrale su na stadionu Opus Arena sinoć u 20.45 časova utakmicu UEFA Liga nacija. Utakmicu je pratilo 12.612 gledalaca od kojih je 650 gostujućih navijača.

U saopštenju se dodaje da je prije, za vrijeme i nakon utakmice postupano prema 77 osoba.

"Prije, tokom i nakon utakmice, evidentirana su četiri događaja narušavanja javnog reda i mira, zbog čega su procesuirane 73 osobe, od čega 67 poljskih državljana. Na stadionu su evidentirana četiri prekršaja u vezi sa sprečavanjem nereda na sportskim takmičenjima, zbog čega su procesuirane četiri osobe, od kojih troje poljskih državljana", navodi se u saopštenju, prenosi Srna.

Policijski službenici su u dva događaja upotrijebili sredstva prisile prema dva hrvatska državljanina i 67 poljskih državljana.

Došlo je i do napada na službenu osobu, za koje se sumnjiči poljski državljanin. U tom događaju je lakše povrijeđen policijski službenik.

Naplaćeno je 65 prekršajnih naloga za prekršaj iz protiv javnog reda i mira, tri prekršajna naloga zbog nereda na sportskim takmičenjima, jedan optužni prijedlog zbog nereda na sportskim takmičenjima i tri optužna prijedloga zbog remećenja javnog reda i mira.

U događajima je ukupno povrijeđeno šest osoba, od čega je jedna osoba na neutvrđen način teško povrijeđena - četiri poljska državljaninaa lakše su povrijeđena i jedan policijski službenik, dok je jedan poljski državljanin teško povrijeđen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije