Fudbal

Trikolori nekako u četvrtfinalu, Belgija se vraća kući

Trikolori nekako u četvrtfinalu, Belgija se vraća kući
Foto: Tanjug/AP | Trikolori nekako u četvrtfinalu, Belgija se vraća kući

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Trikolori su danas u Dizeldorfu u osmini finala savladali selekciju Belgije sa 1:0. Protivnik u četvrtfinalu biće im pobjednik večerašnjeg duela između Portugala i Slovenije. 

Iako je ovo bio najjači par na papiru derbi ove faze nije ispunio očekivanja. Bila je to ziheraška u igra u kojoj su se na kraju ipak bolje snašli Francuzi. Belgijanci sa Kevinom de Brujneom i Romelom Lukakuom se zasluženo vraćaju kući, posebno zbog igara u grupnoj fazi. 

U prvom dijelu jako nezanimljivija i dosadna utakmica. I jedni i drugi su više brinuli o svom golu nego protivničkom. Rezultat takve igre je tek jedan pokušaj De Brujnea iz slobodnjaka, kada je Manjan nesigurno intervenisao, te dva pokušaja Francuza. Udarac Markusa Tirama je bio najozbiljniji kada je glavom šutirao pored gola, dok je udarac Čuamenija u finišu otišao preko gola. Jako mršavih 45 minuta, tako da smo u drugom očekivali mnogo bolji fudbal. 

U 48. minuti Čuameni ponovo prijeti, ali golman Belgije izbacuje loptu u korner. Minut kasnije prilika za Tirama, ali ovaj put glavom puca preko gola. U 54. minuti Embape u solo prodoru, ali na kraju šutira samo preko gola. Belgijanci su izveli opasan napad u 61. minuti, ali Teo  Ernandez na fantastičan način blokira šut Karaska. 

U 71. minuti Lukaku je testirao Manjana, ali golman Francuske brani. Bio je to prvi udarac u okviru gola. Saliba je na drugoj strani uzvratio, ali samo pored gola. U 78. minuti Embape gađa, ali još jednom preko gola. U 83. minuti De Brune nakon dobre akcije šutira snašno, ali Majk Manjan boksuje loptu u polje.

U 85. minuti trenutak odluke. Jednu dugu akciju na kraju je zaključio rezervista Kolo Muani koji je šutirao, a lopta uz veliku pomoć Vertongena pogađa mrežu Kastelsa. Na kraju gol pripisan Vertongenu, što je novi auto-gol na EP. Vremena za Belgijance više nije bilo.   

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije