Fudbal

Trener Njukasla: Tuhel najbolje rješenje za Englesku

Trener Njukasla: Tuhel najbolje rješenje za Englesku
Foto: Tanjug/AP | Trener Njukasla: Tuhel najbolje rješenje za Englesku

Već nekoliko dana glavna tema u Engleskoj je novi selektor fudbalske reprezentacije i činjenica da je on Nijemac.

I naravno, spekuliše se o tome ko su tih deset trenera sa kojima je Fudbalska asocijacija razgovarala prije nego što je zaposlila Tomasa Tuhela.

Iako je pominjan kao jedan od ozbiljnih kandidata, menadžer Njukasla Edi Hau rekao je u petak da on nije bio jedan od desetorice trenera koji je pozvan na bilo kakav razgovor.

Edi Hau je jedan od samo trojice engleskih menadžera koji u ovom momentu rade u Premijer ligi i očekivanja javnosti bila su da bar bude uzet u razmatranje u potrazi za novim selektorom.

Hau je u petak održao konferenciju za medije pred subotnji duel sa Brajtonom. I očekivano, jedno od prvih pitanja bilo je da li je razgovarao sa ljudima iz Fudbalske asocijacije.

"Nisam. Nisam imao nikakav kontakt sa Fudbalskom asocijacijom", kratko i jasno je rekao Hau.

Uslijedilo je i pitanje da li mu to smeta?

"Engleska radi ono što je najbolje za nju, samo će oni znati kakav je proces sproveden i kakve su odluke donijete. Ja svakako nisam tip osobe koji će to analizirati. Što se mene tiče, ja mislim o Njukaslu i u potpunosti sam fokusiran na svoj svakodnevni posao i uvijek ću se u svom poslu ponašati tako. Ako spustite sopstveni nivo onda obavljanje posla postaje nemoguće i nema te faze moje karijere u kojoj ću sebi to dozvoliti", rekao je Hau.

Hau je rekao da bi lično više volio da je selektor Englez, ali je izrekao i brojne pohvale na račun Tomasa Tuhela.

"Imam sjajan odnos sa njim i imao sam sreću da sam mogao da pratim njegov rad u Čelsiju u vrijeme kada ja nisam imao posao. Sjajan čovjek, sjajna osova, sjajan trener. Proveo sam dva dana sa njim i bio sam fasciniran, želim mu sve najbolje. Mislim da je on dobro rješenje i nadam se da će Engleskoj donijeti trofeje", rekao je Hau.

"Lično bih volio da imamo selektora Engleza, ali ako smo već birali stranca, onda je Tuhel najbolje što smo mogli da imamo", dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije