Fudbal

Trener Atinjana pod pritiskom: Više priče o lošim rezultatima nego o Borcu

Trener Atinjana pod pritiskom: Više priče o lošim rezultatima nego o Borcu
Foto: Panatinaikos | Dijego Alonso

Fudbaleri Panatinaikosa stigli su u Banjaluku gdje sutra od 21 čas igraju protiv Borca utakmicu prvog kola Konferencijske lige.

Odgovarajući na pitanja, redom grčkih novinara, koji su u velikom broju stigli u Banjaluku, trener "zeleno-bijelih" iz Atine Dijego Alonso koji je ljetos preuzeo ekipu, istakao je da ovo nije kratkoročni projekat već nešto za šta je potrebno vrijeme, prenosi Mondo.

Ono što se apostrofirali su loš ulazak u utakmicu, na deset utakmica Panatinaikos je imao nepovoljan rezultat, a Alonso se složio da je to jedan od problema.

"Istina, na mnogo utakmica je tako bilo, vrlo bitno je da sutra i ubuduće bolje uđemo u prvo poluvrijeme. Ali s druge strane, imamo vrlo dobro drugo poluvrijeme i fizicki smo spremni, ali mislim da je to stvar samopouzdanja", rekao je Alonso.

Trener Panatinaikosa je potom govorio o pritisku sa kojim se suočava.

"Predsjednik i vlasnik znaju zašto sam tu, znaju da se projekti ne mogu za tri mjeseca uraditi, tu smo zbog nečega na duži period. Titula se ne osvaja u oktobru već u maju u junu, vjera i samopouzdanje dolazi kroz rad, treninge. Meni odgovara pritisak, odrastao sam u Urugvaju,u okruženju koje je teško i ja sam kroz pritisak pokušao da napravim nešto za svoju porodicu. Pritisak nije moj neprijatelj, neće biti ni mojim igračima, daće nam snagu i igrači ce da osjete vjeru u njih", rekao je Alonso.

Urugvajskom treneru zamjeraju što Panatinaikos ne igra tako dobro u domaćem prvenstvu, kao što je to činio u Evropi.

"Ne pravim razliku između grčke lige i Evrope, tu smo da osvojimo titulu, a to možemo kroz rad. Dio sam Panatinaikosa i preuzimam odgovornost, svi mi od stručnog štaba, preko igrača do uprave ćemo raditi sa ciljem da ostvarimo najbolji rezultat, a naš cilj je titula", naveo je on.

Jedno od rijetkih konkretnih pitanja vezano sa duel sa Borcem bilo je oko startnih 11, ali Alonso ni tu nije previše konkretan.

"Imam sjajne igrače u rosteru, imam povjerenja u njih. Imamo mnogo njih koji mogu da budu u prvih 11, igraće oni za koje smatram da su spremni", rekao je Alonso.

Trener Panatinaikosa priznaje da još uvijek traži najbolju postavu i formaciju.

"Ono što igračima treba je samopouzdanje i vjera u sebe. Mijenjali smo različite postave i očigledno da se jos trazi idealnih 11. Treba da igrac osjeti da moze i da je aposoban, a ja mnogo očekujem od igraca, svi će postati bolji kroz izgradnju tima", rekao je urugvajski stručnjak.

Fudbaleri Panatinaikosa večeras su održali i trening na Gradskom stadionu u Banjaluci, gdje će u sutra od 21 čas igrati protiv Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije