Fudbal

Transformacija FK Kozara Gradiška

Transformacija FK Kozara Gradiška
Foto: Ustupljena fotografija | Transformacija FK Kozara Gradiška

GRADIŠKA - Na 34. redovnoj sjednici Skupštine grada Gradiška donesena je Odluka o osnivanju Sportskog privrednog društva Kozara a.d. Gradiška.

Time je označen početak transformacije najpoznatijeg gradiškog fudbalskog kluba, koji je do sada imao status udruženja građana.

Prema riječima Slavka Španjića, predsjednika FK Kozara, osnovna ideja je da Kozara, kao fudbalski klub od posebnog značaja na nivou lokalne zajednice, funkcioniše po uzoru na moderne evropske klubove.

"Uprava kluba je uvidjela da stanje nije dobro i razmatrali smo opcije kako bismo klub podigli na viši nivo. U saradnji sa resornim ministarstvom i Gradskom upravom, došli smo na ideju da promijenimo status i prvi u Republici Srpskoj postanemo privredno društvo. Osnovni cilj je stabilizacija Kozare i omogućavanje ulaska kapitala privrednika kroz vlasništvo nad akcijama", naglasio je Španjić.

On je rekao da će biti nastavljena procedura registracije, te planirana ulaganja, prije svega u infrastrukturu i sanaciju stadiona, a postoji i idejni projekat novog stadiona.

"Želja nam je značajniji iskorak na infrastrukturnom planu. Potrebno je sanirati prostorije kluba, stadion i prateće sadržaje", pojasnio je Slavko Španjić. Predstavnici privrednih kolektiva iz Gradiške, tim povodom, održali su sastanak sa čelnicima grada Gradiška i članovima uprave FK Kozara.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić zahvalio je svim kompanijama na pomoći u sufinansiranju FK Kozara, te poručio da je Kozara prvi sportski kolektiv u kojem je započela transformacija, od udruženja građana u privredno sportsko društvo, zajedno sa kompanijom "Jelšingrad".

Član uprave FK "Kozara" Sandro Zeničanin rekao je da podrška i saradnja sa privredom predstavljaju važan oslonac kluba. Zeničanin je dodao da je FK Kozara u protekloj sezoni imao podršku više od 20 privrednika, te da je mnogo posla pred svim članovima uprave i prijateljima kluba.

Branislav Banjac, generalni direktor kompanije PMP "Jelšingrad", kazao je da ovo preduzeće duže od deset godina podržava FK Kozara, te da će naredni korak biti registracija kao privrednog društva, a nakon toga i sporazum između "Jelšingrada" i grada Gradiška o konceptu finansiranja FK Kozara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije