Fudbal

Tadić emotivnom porukom potvrdio da se oprašta od reprezentacije Srbije

Tadić emotivnom porukom potvrdio da se oprašta od reprezentacije Srbije
Foto: Tanjug | Tadić emotivnom porukom potvrdio da se oprašta od reprezentacije Srbije

BEOGRAD – Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i rekorder po broju nastupa u državnom dresu, Dušan Tadić, potvrdio je da se oprašta od igranja za nacionalni tim.

"Težim ka tome da budem korektan i direktan, koliko je to moguće, kao što je bilo tokom izjava na EP", započeo je Tadić u zvaničnom saopštenju na svom "Instagram" nalogu, nakon čega je i naredne redove posvetio dešavanja sa nedavno završenog prvenstva Evrope.

"Ostajem pri stavovima koje sam izneo. Naglašavam da nisam imao nameru da uvredim saigrače ili bilo koga drugog ko je bio deo tima Srbije u Nemačkoj, tako da imam potrebu da poslednji put objasnim određene stvari oko kojih znam da je bilo polemike", napisao je Tadić.

Kako je naveo, osnovni razlog njegovog obraćanja javnosti jeste odluka da se oprosti od dresa reprezentacije Srbije.

Ipak, ako se može suditi po njegovim daljim riječima, ova odluka mu je pala jako teško, te je njome čak imao i indirektne prozivke.

"Da li bih mogao i u budućem periodu da budem koristan – neka proceni struka, javnost ili ko već smatra da je pozvan da o tome diskutuje i ko misli da je deo fudbalskog ambijenta", konstatovao je Tadić.

Nakon toga, osvrnuo se na svoju reprezenativnu karijeru, pojasnivši koliko mu je značilo igranje u dresu na državnim grbom.

"Reprezentacija je za mene uvek bila ljubav. Ljubav prema državi, ljubav prema narodu, ljubav prema igri, takmičenju, druženju… Mnogo toga smo prošli zajedno – radost, tugu, osmehe, krv, sreću, a bilo je dosta bola i patnje", piše u emotivnom obraćanju Tadića, koji je dalje konstatovao da nijedan klupski neuspjeh ne može da zaboli kao reprezentativni, ali i da klupski uspjeh ne može da donese radost kao onaj u dresu Srbije.

"Sa velikim zadovoljstvom sam se borio i branio grb državnog tima. Van terena, kao i na njemu. Imao sam privilegiju da predstavljam Srbiju na dva Svetska prvenstva, Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama", naglasio je kapiten "Orlova".

Kazao je da ga rekordi nikada nisu zanimali, a da mu je kapitenska traka reprezentacije donijela posebnu odgovornost, čast i povjerenje.

Zahvalio se narodu i navijačima na svim aplauzima ali i kritikama, u kojima je, kako je poručio, osjećao podršku koliko svi vole reprezentaciju.

"Opraštam se od reprezentacije, ali verujem da ću jednoga dana opet biti tu. Posle igračke karijere, želim da ostanem u fudbalu, a nema ničeg lepšeg nego da svojom zemlji pomognete ukoliko to možete. Sa svojom porodicom i prijateljima, na tribinama ili ispred ekrana, biću uvek veran navijač Srbije", zaključio je Tadić.

Tadić je rekorder po broju nastupa za nacionalni tim. Debitovao je 2008. godine i od tada je odigrao 111 utakmica, te postigao 23 gola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije