Fudbal

Svi spominju Srbiju i Dansku, ali i Slovenci imaju svoju računicu

Svi spominju Srbiju i Dansku, ali i Slovenci imaju svoju računicu
Foto: Tanjug/AP | Svi spominju Srbiju i Dansku, ali i Slovenci imaju svoju računicu

Večeras je rasplet u grupi C na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Jedina sigurna je Engleska. Ipak, Englezi još uvijek ne znaju sa koje pozicije idu u osminu finala, a želja im je da budu prvi, a ne recimo drugi koji ide na Njemačku u narednoj rundi. 

Sve ostale selekcije su u igri. Srbiji je isključivo potrebna pobjeda nad Danskom da sigurno ide dalje, a postoji i opcija i da joj remi odgovora, ali tada se moraju poklopiti još neki rezultati. Svoju računicu imaju pak i Slovenci, koji takođe sami odlučuj o svojoj sudbini.

Puleni Marijaža Keka imaju dva boda. Sa pobjedom nad Engleskom bi osvojili prvo mjesto, ali Slovencima igra i bod. Tada bi na kontu imali tri boda i bili bi sigurno među četiri najbolje trećeplasirane selekcije, a zavisno od ishoda drugog meča možda bi mogli biti i drugi (remi Srbije i Danske).

U slučaju da remiziraju, a da recimo Srbija dobije Dansku ostavili bi iza sebe trećeplasirane selekcije iz grupa A i B, a to su Mađarska (3 boda, slabija gol ralika) i Hrvatska (2 boda).

U nekim opcijama Slovencima i igra poraz, ali da on ne bude previše ubjedljiv, ali tada bi čekali rasplet u drugim grupama. No u svaku slučaju Slovenija večeras igra istorijsku utakmicu u kojoj mogu ostvariti najveći uspjeh na EP. Može biti prva, druga, treća, ali i četvrta. Nema sumnje da nas večeras čeka velika drama. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije