Fudbal

Sve o meču Inter - Crvena zvezda u Ligi šampiona

Sve o meču Inter - Crvena zvezda u Ligi šampiona
Foto: Twitter / Printscreen | Sve o meču Inter - Crvena Zvezda u Ligi šampiona

​Fudbaleri Crvene zvezde pred sobom imaju veoma težak zadatak, oni će u okviru 2. kola Lige šampiona igrati protiv Intera iz Milana na "Đuzepe Meaci" s početkom od 21.00 sata. Ovaj meč je od izuzetne važnosti, pošto je tim sa Marakane poražen u prvom kolu zabilježio poraz.

Naravno, ulog još nije ogroman jer je riječ tek o drugom meču u novom formatu Lige šampiona gdje će biti čak osam utakmica, pa ima vremena za ispravke svake moguće greške.

Međutim, sama činjenica da Zvezda može da napravi iznenađenje i vrati se za Beograd sa bodovima u džepu je pomalo ohrabrujuća, još kada se na to doda činjenica da klub iza sebe ima veoma dobre rezultate u ligi gdje su slavili protiv Partizana sa 4:0 u večitom derbiju. Navijači bar imaju pravo da se nadaju.

Doduše, najavljeno je da navijača iz Srbije neće biti na ovom meču iako su oni stigli u Italiju, što se moglo i vidjeti na slikama koje su završile na društvenim mrežama.

Naravno, to je samo djelić o ovom meču.

Kada se igra?

Direktan prenos meča između Intera i Crvene zvezde na Đuzepe Meaci na programu je od 21 sata.

Ko sudi?

UEFA je povjerenje na ovom meču podredila sudijama iz Njemačke. Glavni arbitar na utakmici između Intera i Zvezde je Feliks Cvajer. Njegovi pomoćnici su Robert Kempter i Kristijan Dijec.

Četvrti sudija na ovom meču je Florijan Badstubner. U VAR sobi su Bastijan Dankert i Benjamin Brend.

Neki od ovih sudija su i izuzetno poznati ovdašnjoj javnosti.

Kada je riječ o trenutnim formama, tu tas-vage prelazi na stranu Crvene zvezde koja ima znatno bolju formu ukoliko se posmatraju posljednjih pet mečeva.

Crvena zvezda je prvo slavila protiv Radničkog 1923, da bi potom dobila i Napredak, kada je uslijedio onaj poraz od Benfike sa 2:1. Došao je poraz u nezgodnom trenutku, baš pred derbi, ali je tu Zvezda pokazala trenutni kvalitet i zgromila je najvećeg rivala sa ogromnih 4:0.

Za vikend su ubilježili i još jednu pobjedu, a ona je došla protiv Železničara.

Opet, sa druge strane ne treba reći ni da je Inter nešto trenutno slabiji. Oni su demolirali Atalantu, ali su potom ušli u niz od dva remija.

Prvo su remizirali sa Moncom 1:1, da bi potom protiv Sitija odigrali i 0:0 u prvom meču Lige šampiona, što je isuviše dobro.

Međutim, oni su u najvećem derbiju Italije poraženi od Milana i to na "domaćem" terenu, da bi potom dobili Udineze.

Reklo bi se da je izuzetno promjenljiva forma i Intera.

Od koga prijeti najveća opasnost?

Nije mnogo mijenjao ekipu Inter tokom ovog ljeta, manje više su svi nosioci igre ostali tu. Samim tim, udarna igra ove ekipe je Lautaro Martinez, špic koji dolazi iz Argentine.

Naravno, nije jedini od koga vreba opasnost pošto u sistemu Intera sa 3-5-2 on pored sebe ima i Markusa Tirama, koji je počeo dobru sezonu.

Ono što je Simone Inzagi je najavio i mogućnost da se u napadu protiv Zvezde nađu i Mehdi Taremi i Marko Arnautović, što samo znači da je ogroman roster kod Neroazura i da postoji mogućnosti za razne promjene. Naravno, ne treba zaboraviti ni Henriha Mihtarijana, Hakana Čalhanoglua, Hoakina Koreu.

Koliko Zvezda može da zaradi?

U slučaju pozitivnog rezultata, "Crveno-beli" bi mogli da inkasiraju značjanu cifru, pošto je UEFA odredila bonuse za pobjedu i remi.

Samim tim, za svaku pobjedu u Ligi šampiona se dobija tri miliona evra, dok se za svaki remi, dobija jedan milion evropskih novčanica, navodi "Telegraf".

Šta kažu kladionice?

Zvezda je ogroman autsajder u ovom meču, što se može vidjeti i po kladionicama. Bukmejkeri su odredili da se za pobjedu Zvezde može uložena cifra naplatiti za 15 puta.

S druge strane, pobjeda Intera se vrijednuje kvotom od 1.17, a kvota na remi iznosi 8.00.

Očekivani sastavi

Crvena zvezda: Ilić - Drkušić, Điga, Spajić, Seol - Krunić, Elšnik - Silas, Maksimović, Olajinka - Šerif.

Inter: Somer - Pavar, Aćerbi, Bastoni - Damfris, Barela, Čalhanoglu, Mihtarijan, Dimarko - Martinez, Tiram.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije