Fudbal

Sudijski ekspert pojasnio zašto nije trebao biti dosuđen penal za Zvezdu (VIDEO)

Sudijski ekspert pojasnio zašto nije trebao biti dosuđen penal za Zvezdu (VIDEO)
Foto: Youtube/Arena Sport TV/printscreen | Sudijski ekspert pojasnio zašto nije trebao biti dosuđen penal za Zvezdu (VIDEO)

​BEOGRAD - Rade Đurović, sudijski ekspert prokomentarisao je situaciju na utakmici između Crvene zvezde i Napretka.

Sporni momenat prema njegovoj procjeni se dogodio kod vodećeg gola domaće ekipe, gdje prema Đuroviću nije trebalo da se dosudi penal za Crvenu zvezdu, koji je Duarte pretvorio u gol.

On se tim povodom oglasio na društvenoj mreži X.

"Zašto ovo nije penal za Crvenu zvezdu? Zato što igrač ispravno uklizava i blokira nogom centaršut nakon čega ga u rikošetu lopta pogađa u ruku. Kada igrač ide ispred lopte da blokira šut ili centaršut, pristalica sam toga da mora da bude pažljiv i da ga je lopta pogodila direktno u ruku, mogli bismo da razgovoramo i o drugačijim posledicama, ali ovako smatram da nema elemenata za kazneni udarac“, napisao je Đurović i nastavio:

"Iako ne bi trebalo uopšte da ima veze, time što je igrao rukom, odbrambeni igrač nije ostvario posebnu korist ili sprečio opasan napad jer je loptu već blokirao nogom i time još više čudi reakcija glavnog sudije. U stvari, čudila je dok nisam video ko je delio pravdu. Pritisak je sigurno veliki, i mnogim sudijama nije lako, ali je ovo posledica negativne selekcije i nije baš čudno što se određena imena ponavljaju. Ovim šteti Pavle i ugledu C. Zvezde", dodao je Đurović, prenosi B92.

Crvena zvezda je na kraju slavila na ovom meču rezultatom 2:0, na meču gdje je glavni sudija meča Pavle Ilić pokazao fudbaleru Napretka direktran crveni karton u finišu meča.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije