Fudbal

Strašni Čelsi brojao do šest

Strašni Čelsi brojao do šest
Foto: Twitter / Printscreen | Strašni Čelsi brojao do šest

​Fudbaleri Čelsija pobijedili su u gostima ekipu Vulverhemptona rezultatom 6:2, dok su Bornmut i Njukasl remizirali - 1:1 u drugom kolu Premijer lige.

Čelsi je danas prikazao da će biti jedna potpuno drugačija ekipa u odnosu na prošlu sezonu. Ponovo je blistao Kol Palmer, koji je upisao tri asistencije i gol, a zanimljivo da je sva tri gola spakovao Noniju Maduekeu, koji je dao het-trik u razmaku od samo 14 minuta. 

Već u drugom minutu, Čelsi je poveo pošto je Džekson bio na pravom mjestu poslije kornera za 0:1. 

Vulvsi su pronašli rješenje i odgovorili u 27. minutu kada je Ait-Nuri asistirao za Kunju za 1:1.

Čelsi je i pored toga bio bolji tim, a u 45. minutu Džekson je bio asistent, Palmer je spretno lobovao golmana za 1:2.

Ali, u posljednjim trenucima prvog poluvremena poslije uigrane kombinacije iz prekida, Toti je glavom asistirao Larsonu za 2:2.

Međutim, početkom drugog poluvremena, Čelsi je razbio Vulvse. 

Odmah u 49. minutu Palmer je upisao prvu asistenciju za Maduekea, koji je postigao prvi gol na meču. Onda je u 58. i 63. minutu poslije gotovo identičnih akcija, poslije asistencija Palmera, Madueke dao dva lagana gola za nedostižnih 2:5.

Mogao je Palmer da postigne i drugi gol, a u jednoj situaciji je iskosa sa desne strane pogodio stativu. 

I za kraj, u listu strijelaca upisao se i povratnik Žoao Feliks, poslije jedne kontre i perfektne povratne Pedra Neta, Portugalac je poslao loptu pod prečku za 2:6. 

U drugom popodnevnom susretu, Bornmut i Njukasl su remizirali rezultatom 1:1. 

Njukasl je bio ispod svakog nivoa u prvom poluvremenu i Bornmut je zasluženo na pauzu otišao uz prednost od 1:0. Iraolin tim je do tog gola došao u 36. minutu kada je Džoelinton izgubio loptu na svojoj polovini, a Semenjo u nastavku akcije pronašao Tavernije u petercu za 1:0.

Njukasl je zaigrao bolje tek u drugom poluvremenu kada su ušli Barns i Tripije. Upravo je Barns u 76. minutu uputio savršen centaršut na drugu stativu, tamo je na pravom mjestu bio Gordon za 1:1. 

U nadoknadi vremena Bornmut je dao gol poslije kornera, ali je VAR signalizirao da je Kuaratara igrao rukom, a ne glavom, pa je pogodak poništen, navode "Sportske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije