Fudbal

Šta će biti između Komana i Bajerna?

Šta će biti između Komana i Bajerna?
Foto: Tanjug/AP | Šta će biti sa Komana i Bajerna?

Poznato po tome da je osvajao titule državnog šampiona gdje god da je igrao, Kingsli Koman je odlučio – da promijeni sredinu.

Bivši fudbaler PSŽ-a i Juventusa, proveo je posljednjih devet godina u minhenskom Bajernu i pored Bundeslige osvajao brojne druge trofeje (pa i Ligu šampiona), ali izgleda da neće odigrati i 10. sezonu u bojama kluba iz Bavarske.

Ekip prenosi da je poput brojnih drugih igrača sa najvećim primanjima u klubu, bio na sastanku sa menadžmentom i da je na kraju prelomio – diže sidro.

Sve to odigralo se u prethodnih nekoliko dana, a ostaje još da se vidi gde će nastaviti karijeru. Navodno su engleski klubovi pokazali interesovanje, mada se ne ističe koji.

Koman je za Bajern odigrao oko 300 zvaničnih utakmica i postigao 64 pogotka. Vjerovatno bi imao još bolju statistiku, da često nije kuburio sa povredama.

Kako bilo, nakon što je bio šampion Francuske dva puta sa Pari Sen Žermenom na početku karijere, potom i jednom osvojio Italiju sa Juventusom, a kao fudbaler ekipe iz Minhena je čak osam puta bio na njemačkom tronu.

Osvojio je još tri Kupa Njemačke, šest puta podigao Superkup, a u Ligi šampiona je sa Bavarcima trijumfovao pre četiri godine, kada je postao i klupski šampion svijeta.

Iza sebe ima i 57 nastupa, kao i osam golova u dresu sa državnim grbom, a sa Francuskom je igrao finala Evropskog prvenstva 2016. i Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije