Fudbal

Srbija dočekuje Švajcarsku: Treća sreća za "orlove"

Srbija dočekuje Švajcarsku: Treća sreća za "orlove"
Foto: Tanjug/AP | Srbije dočekuje Švajcarsku: Treća sreća za orlove

Fudbaleri Srbije večeras u Leskovcu igraju meč trećeg kola Lige nacija sa Švajcarskom.

„Orlovi“ susret dočekuju u nadi da Švajcarcima vrate dio duga za poraze na Mundijalima u Rusiji i Kataru.

"Svaka utakmica je važna kad igra reprezentacija. Važan je pristup meču, ali i rezultat. Ovo su velike i teške provere za nas. Švajcarska poseduje i individualni i timski kvalitet. Dobro se poznajemo, izgubili smo dva prethodna meča od njih, nema tajni kad su u pitanju igrači obe ekipe. Daćemo maksimum i pokušaćemo da pobedimo", rekao je Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Srbija nije postigla gol u prethodna tri zvanična meča i dala je samo jedan pogodak u prethodnih pet utakmica. Povratak golgetera Aleksandra Mitrovića trebalo bi da promijeni tu situaciju.

"Što se napada tiče, zavisi mnogo od toga kako igrate, kako trčite, puno je improvizacije, tehničkih detalja, da li je dobar centaršut, da li vam se lopta odbije gde želite. Da li ste spremni za tu vrstu izazova, da li ste fizički spremni za oba pravca. Danas nema odbrane i napadača, svi napadaju i brane se. Ali najteže je u fudbalu dati golove, da je tako, rezultati bi bili kao u vaterpolu", objasnio je Stojković.

Utakmica u Leskovcu igra se sa početkom u 20.45 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije