Fudbal

Remi Srbije za ''ispis'' sa Evropskog prvenstva (FOTO/VIDEO)

Remi Srbije za ''ispis'' sa Evropskog prvenstva (FOTO/VIDEO)
Foto: Tanjug/AP | Srbija - Danska: Sada ili nikada za ''orlove''

Danska i Srbija su remizirale sa 0:0 u posljednjoj utakmici grupne faze Evropskog prvenstva. To znači da ''orlovi'' staju u grupnoj fazi prvenstva Starog kontinenta.

Nije Srbije bilo 24 godine na Evropskom prvenstvu, a premijerno pojavljivanje na šampionatu Evrope pod tim imenom neće biti zapamćen po dobrom. ''Orlovi'' su eliminisani već u grupnoj fazi, u sistemu takmičenja u kojem samo osam reprezentacija ne prolazi u eliminacionu fazu. 

Iznenadio je selektor Dragan Stojković sa startnom postavom, iznenadio je i Dance no čini se da je iznenadio i sebe, ali i momke koji su se našli na terenu u prvih 11. Bila je to poprilično defanzivna taktika. U situaciji kad je Srbiji bila potrebna pobjeda koja bi im garantovala plasman u nokaut fazu.


90+5 - Kraj utakmice. Srbija je ispala.

90+ - Još pet minuta će se igrati.

85' - Sporna situacija u kaznenom prostoru Danske. Mitrović je povučen, ali VAR nije gledao.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

81' - Igra sa tri napadača i bez prevelike prijetnje na gol Šmajhela.

70' - Poslao je selektor Stojković u 67. minutu na teren i trećeg napadača, Dušan Vlahović je zamijenio Ivana Ilića. Ovo je vjerovatno jedina selekcija koja je u dosadašnjem toku EP igrala u nekom trenutku sa trojicom špiceva.

65' - Srbija bolja i konrketnija u drugom dijelu. Promjene na poluvremenu su urodile plodom, ali još uvijek nedovoljno jer ''orlovima'' treba trijumf.

54' - Srbiju su centimetri dijelili od vodstva. Jović, koji je ušao na startu drugog dijela, se za malo našao iza odbrane Danske, tako da rezultat ostaje 0:0.

II POLUVRIJEME 


45+1 - Kraj prvog poluvremena. Nije Srbija puno toga pokazala, moraće ovo bolje i više u drugom dijelu ako se želi ostvariti pozitivan rezultat.

45+ - Igraće se još jedan minut.

40' - Ne mijenja se puno toga. Danci napadaju i pokušavaju da pronađu put do gola, ali za sada se najviše pita Predrag Rajković.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

28' - Srbija je malo ranije primila gol, ali se on neće računati jer je lopta napustila igralište. Centrirao je Eriksen desnom nogom sa desne strane, posle čega je lopta završila iza leđa našeg golmana. Srećom, em je ona pre toga izašla, em je Vind napravio faul nad Rajkovićem.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

22' - Eriksen je dobro šutirao sa distance, ali je Predrag Rajković sjajno odbranio.

20' -Ne mijenja se puno toga na terenu. Borba se odvija na sredini terena. Srbija je u tom dijelu terena ušla dosta čvršće nego u prethodnim utakmicama.

9' - Srbija se našla u problemu već od samog starta. Naime, Nikola Milenković je požutio a s obzirom kakva borba tek predstoji ovo je veliki problem za odbranu Srbije.

5' - Tvrd početak.Vidi se da ni Danska ni Srbija ne žele da naprave odmah na startu veliku grešku koja bi ih mogla staviti odmah na početku u zaostatak.

 I POLUVRIJEME


Pogledajte šta je Đoković poručio fudbalerima Srbije. 


20:52 - Novak je uživo stigao u Minhen da bodri Srbiju, a pozdravio se i sa fudbalerima Srbije koji su izašli na zagrijevanje. 




  • DANSKA (3-4-3): Šmajhel - Andersen, Kirstensen, Vestergard - Bah, Hojbjerg, Hjulmand, Maele - Eriksen - Hojlund, Vind.
  • SRBIJA (3-5-2): Rajković - Veljković, Milenković, Pavlović - A. Živković, Mijailović, Gudelj, Lukić, Ilić -  Samardžić, Mitrović.

20:40 - Postave su izašle. U najmanju ruku čudne odluke Dragana Stojkovića prilikom izbora igrača za jedan ovakav meč, ali ovo je 11 kojima on trenutno najviše vjeruje da počne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije