Fudbal

"Sokoli" pod pritiskom gostuju u Turskoj

"Sokoli" pod pritiskom gostuju u Turskoj
Foto: FS Crne Gore | "Sokoli" pod pritiskom gostuju u Turskoj

Seniorska reprezentacija Crne Gore večeras u Samsunu sa početkom u 20.45 časova igra meč lige nacija protiv Turske.

Uoči meča selektor Crne Gore Robert Prosinečki ističe da Turska ima odličnu generaciju igrača koja se sjajno predstavila na nedavno završnenom Evropskom prvenstvu.

„Naš naredni protivnik, selekcija Turske, ima sjajnu generaciju. U njihovim redovima mnogo je mladih ali veoma kvalittnih igrača koji nastupaju u velikim klubovima. Sa Montelom kao selektorom su dobili mnogo, unaprijedili igru, što se moglo vidjeti u njihovim izdanjima na Evropskom prvenstvu. U Njemačkoj su pokazali da mogu da igraju sa svima, bili su na korak od plasmana u polufinale. Znamo mnogo o njima, gledali smo ih i analizirali dosta… Imaće i veliku podršku sa tribina, pun stadion, a oni to znaju da koriste… U svakom slučaju očekuje nas težak meč u kojem ćemo dati sve od sebe kako bi upisali dobar rezultat“, rekao je Prosinečki.

Selektor Crne Gore smatra da je Turska dobra selekcija koja je dolaskom Vinćenca Montele dobila neophodnu agresivnost i disciplinu.

„Naravno, analizirali smo detaljno selekciju Turske. Dolaskom Montele dobili su na disciplini, agresivnosti i dobru atmosferu. To su preduslovi za dobre rezultate. Željni su dokazivanja, velika su nacija koja ima mnogo igača i veoma jaku ligu, što je vrlo bitno, kaže selektor našeg tima“, kaže Prosinečki.

Prosinečki je govorio i o pritisku nakon dva poraza i propuštenih prilika za osvajanje bodova u takmičarskom ciklusu.

„Evidentan je pritisak kad izgubiš dvije zaredom, bodovi odlaze, a nije ostalo mnogo utakmica, postoji opasnost da se ispadne u C diviziju... Ako igraš dobro a ne pobijediš, kao što je bio slučaj sa nama u utakmici sa Vlesom, to ništa ne vrijedi. U sjutrašnjem meču Turska je favorit ali mi se nećemo braniti, nemamo namjeru da to radimo.  Probaćemo da im pariramo u veznom redu, gdje sve počinje. Kad imamo loptu da probamo nešto da napravimo. Neće biti nimalo lako, ali momci su svjesni toga i daće sve od sebe za dobar rezultat“, kaže Prosinečki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije