Fudbal

Šmekerski oproštaj: Marko Rojs častio 80.000 navijača

Šmekerski oproštaj: Marko Rojs častio 80.000 navijača
Foto: Borussia Dortmund | Šmekerski oproštaj: Marko Rojs častio 80.000 navijača

Legendarni kapiten Borusije Dortmund Marko Rojs juče je posljednji put u najdražem dresu igrao pred čuvenim “Žutim zidom“.

Bilo je jako emotivno na “Vestfalenu“ gdje se peko 80.000 navijača na sjajan način oprostilo od fudbalera koji se nakon 12 godina oprostio od omiljenog dresa. Otišao je stilu, postigao je pogodak i upisao assitenciju protiv Darmštata. Bio je to njegov 170. gol za klub, 120. u Bundesligi. 

U 82. minuti je napustio teren i priređen mu je špalir. Na kraju se popeo na tribinu i poveo navijanje, a onda je napravio još jedan potez za divljenje. Odlučio je da sve časti besplatnim pivom.  

„Hvala vam za sve! Pivo je od mene za oproštaj. Vaš Marko. Akcija je bila planirana već neko vrijeme. Karsten Kramer je uradio sjajan posao da je sprovede“, poručio je njemački as. 

Inače, pivo na stadionu Signal Iduna Park obično košta 4,90 evra. Rojs je rođen u Dortmundu, ali je u klub u kom je ponikao došao iz Borusije iz Menhengladbaha 2012. godine. Seniorsku karijeru je počeo u regionalnoj Oberligi u Rot Vajsu iz Alena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije