Fudbal

Slovaci i Rumuni remijem otišli zajedno u osminu finala

Slovaci i Rumuni remijem otišli zajedno u osminu finala
Foto: Tanjug/AP | Slovaci i Rumuni remijem otišli zajedno u osminu finala

Ruka ruci i idemo dalje. Iako se jasno vidjelo da su i Slovačka i Rumunija tražile trijumf u posljednjem kolu grupne faze, na kraju su remijem 1:1 (1:1) otišli zajedno u nokaut fazu Evropskog prvenstva.

Slovačka je nešto bolje otpočela utakmicu. Ekipa Frančeska Kalcone je uglavnom pretila iz prekida. Na samom startu su vezali nekoliko kornera, ali nisu uspjeli da ozbiljnije ugroze gol protivnika. Inicijativu je nakon toga preuzela Rumunija koja je prvi put zaprijetila u 11. minutu, a Martin Dubravka je upisa odličnu intervenciju.

Djelovalo je da je ekipa Edvarda Jordaneskua sve bliža vodstvu, ali je onda uslijedio šok za mnogobrojne navijače Rumunije. Ondrej Duda je iskoristo odličan centaršut Juraja Kucke i smjestio loptu u mrežu protivnika za vodstvo Slovačke.

Slovaci su nakon pogotka bili blizu i da dupliraju prednost, ali ipak nisu uspjeli da stignu do gola. Finiš prvog poluvremena je priprao Rumunima, a na kraju su dobili i nagradu u vidu jedanaesterca. Razvar Marin je preuzeo odgvornost i izuzetno snažnim i preciznim udarcem donio izjednačenje svom nacionalnom timu.

Drugi dio igre su obje ekipe započele nešto sporije. Prva ozbiljnija prilika viđena je tek u 61. minut kada je Razvar Marin šutirao, a Dubravka upisao fenomenalnu odbranu. Svega 30 sekundi nakon Rumuni su ponovo zaprijetili iz daljine, ali je lopta otišla malo preko prečke.

Sredinom drugog poluvremena je pljusak znatno otežao igru na terenu i usporio protoko lopte. Slovaci su u nekoliko navrata usljed slabijeg dodavanja bili blizu greške, ali srećom po njih nije bilo većih opasnosti po Dubravku.

Rumunija na kraju kao prvoplasirana prolazi u osminu finala. Belgija završava grupnu fazu na drugom mjestu u grupi E, dok će Slovačka proći kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa u nokaut fazu, prenosi Arena sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije